(StudentTorget.no):

Med både skole, deltidsjobb, venner og familie er det ikke alltid enkelt å få tiden til å strekke til.

Her kommer en rekke middagsoppskrifter som enkelt kan lages på under 20 minutter.

 

Mandag - Kjapp pasta carbonara

Pasta Carbonara er en tradisjonell italiensk rett som allerede er en favoritt hos mange. Her er en noe forenklet variant som tar kortere tid å lage, men som smaker minst like godt!

 

Dette trenger du:

200 gram kjøttdeig av svin

50 gram bacon

1 båt finhakket hvitløk

1 og ½ dl matfløte

 


 

2 ss revet parmesanost

¼ pakke dypfryste erter

120 g spaghetti

 

Slik gjør du:

1. Kok spaghetti etter anvisning på pakningen. Stek kjøttdeig og bacon i biter i en stekepanne med margarin/olje.

2. Ha i finhakket hvitløk, erter og matfløte og la alt småkoke 2-3 minutter før du rører inn parmesanosten.

3. Ha pastaen over og bland godt sammen.

 

Tirsdag - Club Sandwich

En club sandwich er en sandwich med to lag pålegg mellom tre brødskiver. Den finnes i mange varianter, men her er ett eksempel på et raskt og smakfult alternativ.

 

Dette trenger du: 

 

3 skiver brød

2 ss lettmajones

2 ss dijonsennep

½ stk rapidsalat

8 skiver kalkunpålegg

2  tomater

2  sylteagurker 

 

Slik gjør du:

1. Rist brødskivene lett i en brødrister eller i stekeovnen. Avkjøl skivene og smør skivene med majones og sennep.

2. Legg på salat og røkt pålegg av kylling eller annet magert kjøttpålegg. Skiver av grillet kylling kan også brukes. Avslutt med oppskåret tomat og sylteagurk.

3. Legg to og to skiver mot hverandre og del sandwichene i to fra hjørne til hjørne.

 

Onsdag - Gresk omelett

Omelett er enkelt og greit å lage, i tillegg til at du kan putte oppi det du måtte ha i kjøleskapet. Dette er en gresk variant med fetaost. 

 

 

Dette trenger du: 

 

 

4 egg

4 ss vann eller melk

25 gram fetaost i biter

2 ss hakket bladpersille

2 stk hermetiske artisjokker

¼ stk finhakket rød paprika

1 ss margarin

Salt

Pepper

 

Slik gjør du:

1. Visp sammen egg, vann eller melk, salt og pepper. Bland inn fetaost og persille.

2. Fres artisjokkbiter og paprika i litt margarin. Hell i eggeblandingen og trekk den stivnede røren inn mot midten. La omeletten steke noen sekunder før den brettes dobbelt.

 

Torsdag - Kylling og pastasalat

Dette er en sunn og god pasta som passer like godt til middag som til lunsj. Lag gjerne en stor porsjon, slik at du kan droppe de kjedelige brødskivene til lunsj dagen etter.

 

Dette trenger du:

1 stk grillet kylling

500 gram pastaskruer

1 stk avocado 

 

3  selleristenger

1 rødløk

Dressing:

1 ts grov sennep 

2 ss eddik

10 ss olivenolje

½ ts sukker

1 båt hvitløk, finhakket

Salt

Pepper

 

Slik gjør du:

1. Kok pastaen som anvist på pakken. Avkjøl i rennende kaldt vann.

2. Del kylling- og avokadokjøtt i passe biter, og bland det sammen med resten av ingrediensene i en bolle.

3. Bland dressingen og hell den over salaten.

 

Fredag - Laksewok

Her er det kun fantasien og handlelisten som setter grenser for ingrediensene. Wok gjerne de grønnsakene du har i kjøleskapet og sleng inn noen laksestrimler til slutt. 

 


 

 

Dette trenger du: 

250 gram laks

1  gulrot

½  løk

½ rød paprika

½ brokkoli

½ bolmkålhode

1 ss olje

2 ss sweetchili-saus

 

Slik gjør du:

1. Skjær laksen i lange strimler som er ca. 1 cm tykke.

2. Skjær gulrot og løk i tynne skiver, paprika i strimler, og brokkoli og blomkål i små buketter.

3. Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høy kant.

4. Straks oljen er varm tilsettes alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring.

5. Tilsett sausen og rør godt om, fremdeles med sterk varme.

6. Legg straks laksestrimlene over grønnsakene, legg på lokk, og la fisken trekke i 2 minutter.

7. Server med ris.

 

Lørdag - Reker med couscous

Couscous består av semulegryn rullet i hvetemel. Retten lages ved at grynene trekkes i kokende vann, gjerne tilsatt forskjellige krydder og servert med annet tilbehør. Her er en spennende couscous-rett med reker.

 

Dette trenger du:

200 gram reker uten skall

 


 

2 dl grønnsaksbuljong

1/2 ss smør

2 dl couscous

1 fedd hvitløk

1 stk paprika

60 gram fryste erter

1 ss olje

Salt

 

Slik gjør du:

1. Kok opp buljong og smør og tilsett couscous.

2. Grovhakk hvitløk. Kutt paprika i terninger. Surr paprika og hvitløk i olje.

3. Tilsett erter og til slutt reker.

4. Smak til med salt og eventuelt annet ønsket krydder.

5. Bland inn couscous.

 

Søndag - Kyllingsuppe 

Det er deilig med noe ordentlig varmt til middag når det begynner å bli kaldere i været. Da er denne kyllingsuppen veldig god. 

 


 

 

Dette trenger du:

100 gram strimlet kyllingfilet

¼ boks hermetiske maiskorn

¼ boks hermetiske røde bønner

½ grønn squach i terninger

¼ rød paprika i terninger

2 og ½ dl hermetiske tomater

½ l kyllingkraft

1 båt presset hvitløk

½ stk løk

Salt

Pepper

 

Slik gjør du:

1. Fres løk og hvitløk mør og blank i olje.

2. Hell på kyllingkraft og tomatjus og kok opp. Tilsett paprika og squash. Kok ca. 5 minutter.

3. Tilsett bønner, maiskorn og kyllingkjøtt. La alt bli mørt og varmt. Smak til med salt og pepper.

 

Vel bekomme!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!

Se flere ukemenyer fra Studentkokeboka her!

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: