(StudentTorget.no):

Da er pinsen over og hektiske studenter jobber med siste eksamensinnspurt.

Denne uken har vi lagt til sommerlige og lette retter, som passer fint i det flotte sommerværet. Hvorfor ikke lage noen slidere med hjemmelaget coleslaw denne uka? Det er fint vært og på tide å ta frem grillen.

God uke!

 

Tirsdag - Betasuppe

Kjapp og enkel suppe som nesten lager seg selv. Når du har andre ting å gjøre enn å lage mat, er det litt lov til å jukse en gang i blant. Denne betasuppen blir mer ett litt mer spennende med litt pølser og poteter. Rekker til fire porsjoner og kan gjerne nytes hjemme eller på lesesalen.

 

 

Dette trenger du:
2 poser betasuppe
2 røkte kjøttpølser av kalkun
4 poteter
1 ss pesto

Slik gjør du:
1. Lag suppen etter anvisning på pakken.

2. Skrell poteter og kutt dem i passe store biter. Skjær pølsene i biter. Tilsett poteter og pølser i suppen og la det trekke i cirka 10 minutter, til potetene er møre.

3. Legg en spiseskje med pesto i suppen ved servering.

Serveres gjerne med godt, ristet brød.

 

Onsdag - Middagsvafler

Lei av toast? Hva med en middagsvaffel i stedet? Den som sier at vafler bare skal være søte, har ikke prøvd middagsvafler før. Røren lages uten søtning, og du tilsetter det du selv ønsker av fyll. Hva med ost, skinke, paprika og litt frisk basilikum?

 

 

Dette trenger du:
100 g smør
4 egg
4 dl hvetemel
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk

Slik gjør du:
1. Smelt smør og bland alle ingrediensene i en bolle, mens du rører godt til du har en jevn røre. La røren stå i cirka 15 minutter før du begynner å steke vaflene.

2. Varm vaffeljernet godt opp før du heller i røre. Dryss over det du ønsker av fyll, like før den er ferdig. Brett vaffelen i to og stek videre til vaffelen er ferdig.


 

Torsdag – Sommersalat

Det er fint med litt lettere mat nå som temperaturen kryper oppover gradestokken. Denne salaten lages med appelsin, men hva med å prøve med vannmelon eller jordbær også? Du kan også bruke kokt eller røkt skinke hvis du ikke ønsker å bruke spekeskinke.

 

 

Dette trenger du:
8 skiver spekeskinke
1 rød paprika
1 agurk
175 g yoghurt naturell
2 båt hvitløk
1 appelsin
1 pk ruccula
1 ss frisk basilikum

Slik gjør du:
1. Rasp agurk og legg den i en sil slik at vannet kan renne av.

2. Bland sammen finhakket hvitløk, agurk og yoghurt, til en fin dressing.

3. Skjær grønnsaker og spekeskinke i tynne skiver/strimler. Skyll salaten.

4. Bland sammen salaten, server med dressing go litt frisk basilikum på toppen. Smaker godt med focaccia eller annet godt brød.

God appetitt!

LES OGSÅ: Middag på under 20 minutter

 

Fredag – Tostadas

Meksikansk mat er perfekt på sommeren. Tostadas er sprø tortillas med topping, og disse lager du enkelt i pannen med litt olje. Oppskriften rekker for cirka seks tostadas, del med venner eller fråtse i vei! 

 

 

Dette trenger du:
2 kyllingfileter
3 store hvetetortillas
1 pk blandet babysalat
1 ss maizena
2 ss soyasays
3 ss sesamfrø

Salsa:
1/4 frisk ananas, i små terninger
1/2 finhakket rød chili uten frø
1/2 ss olje
Liten klype salt

Avokadokrem:
1 avokado
1 båt hvitløk
1/4 chili
saft av 1/4 stk lime
1/4 dl olje
2 stilker frisk koriander
Liten klype salt og pepper

Slik gjør du:
1. Skjær kyllingen i tykke strimler. Vend de i maizena og hell over med soyasaus. La det marineres i minst 30 minutter. 

2. Rens avokadoen og kjør det i en blender/stavmikser sammen med hvitløk, chili, koriander og olje til du har en fin og glatt krem. Smak til med limesaft, salt og pepper.

3. Bland sammen ananas, chili og olje. Smak til med litt salt. Stikk ut små tortillaer ved hjelp av et glass eller ringer. Fres de i en panne sammen med litt olje til de har blitt gyldne og sprø.

4. Rull kyllingstrimlene i sesamfrø og stek de i en panne med litt olje til de er gjennomstekte, cirka 3-4 minutter. 

Server tostadas med avokadokrem, ananassalsa, salat og sprø kylling.


 

Lørdag – Sliders

Da er grillsesongen i gang og hva med hjemmelagde burgere på grillen? Sliders er miniutgaven av hamburgeren og passer fint hvis du ønsker å kunne spise litt forskjellig grillmat i løpet av dagen. Ønsker du en litt søtere coleslaw, bruk gjerne litt strimlet eple i blandingen før du serverer.

 

 

Dette trenger du:
400 g kjøttdeig
1 ss olje
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper
8 skiver hvitost/cheddar

Coleslaw:
1⁄4 finsnittet hodekål
1⁄2 revet gulrot
1 ss majones
1⁄4 beger lettrømme
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper
8 sliderhamburgerbrød
8 ss barbequesaus

Slik gjør du:
1. Skjær kål i tynne strimler og riv gulrot. Bland sammen og rør inn majones og rømme. Smak til med salt og pepper. 

2. Del opp kjøttdeigen og form det til 8 stk små burgere. Pensle med olje og krydre med salt og pepper.

3. Grill burgerne et par minutter på hver side, ettersom om du ønsker medium eller godt stekte burgere. Legg på skiver med ost most slutten av steketiden, og la det smelte. 

4. Legg hamburgerbrødene på grillen og varm de kjapt opp før servering. 

Vel bekomme!


 

Søndag – Grateng

Ukens siste rett er en enkel grateng som lager seg selv. Denne gir cirka fire porsjoner og kan gjerne fryses ned til hektiske eksamensdager.

 

 

Dette trenger du:
300 g røkt kjøttpølse
200 g pasta
1 boks hermetiske maiskorn, liten
1 glass tomatsaus à 500 g
100 g revet hvitost

Slik gjør du:
1. Kok opp pasta, og legg det over i en ildfast form. Bland inn mais og pølser i skiver. 

2. Hell over saus og dryss revet ost på toppen.

3. Stek i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter, til osten er gylden.

Serveres med brød og lett salat til!

God appetitt!

Har du noen gode middagstips som du vil dele med andre studenter? Legg igjen en kommentar!