(StudentTorget.no):

Bananbrød er et fuktig, søtt og kakeaktig raskt brød, som er et sunnere alternativ enn andre søte bakevarer. Det finnes også oppskrifter som har en mer tradisjonell stil.

Dette trenger du
2 egg
115 gram revet gulrot
100 gram akasiehonning
115 gram nøytral olje
2,5 overmodne bananer
2 teskjeer bakepulver
325 gram mel
1 teskje kanel
2 teskjeer kardemomme
2 klyper salt

Slik gjør du det
Skrell og riv gulrøttene, sett de til side. Mos de modne bananene. Bruk en stor bolle, og visp sammen egg, olje, moste bananer, honning og salt. I en annen bolle blander du tørrvarene; mel, bakepulver, kanel og kardemomme.

Bland de tørre ingrediensene sammen med de våte, og bland godt. Til slutt tilsetter du de revne gulrøttene (man kan også legge til litt hakket melkesjokolade i, om man ønsker det). Legg bakepapir i en brødform (26 x 13), og hell røren i formen. Sett den inn i ovnen på 160 grader, i 50 til 60 minutter.

Sluttproduktet blir et deilig bananbrød, som passer godt hvis du skal ha besøk. Ønsker du å ha noe spennende på toppen, vil en anbefaling være en karamellglasur, men da blir det mer en dessert med flere kalorier.

Dette trenger du
100 gram sukker
4 spiseskjeer vann
50 gram smør
1 desiliter kremfløte
3 klyper salt
melis

Slik gjør du det
Bland sammen sukker og vann i en kjele. Kok det opp, uten å røre. La det koke til sukkeret blir til gyllen karamell. Vend gjerne på kjelen for bevegelse, men ikke rør. Hell litt og litt av kremfløten i kjelen, og rør inn saltet. La det småkoke i 5 minutter. Sil karamellen, og la den stå avkjølt i kjøleskapet i minst fire timer.