(StudentTorget.no):

Studentslippet er et helt gratis «bli-kjent-med-byen og hverandre»-arrangement for nye studenter i Oslo. Nytt i år er at Studentslippet varer fra studiestart og i hele september.

 

– I år er fokuset å legge til rette for morsomme og trygge bli-kjent aktiviteter for førsteårsstudenter også utover høsten, noe som er ekstra viktig en tid med mye digitalundervisning og færre sosiale møteplasser, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

 

Nye sjanser til å bli kjent

– Dette er en flott mulighet for våre studenter til å bli kjent med sin nye studieby. Siden studiestarten har vært spesiell for mange, er jeg glad for at studentene kan delta på morsomme og varierte aktiviteter i trygge rammer, enten alene eller sammen med faddergruppen sin, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo.

 

Les også: Alt du trenger å vite om ex.phil

 

Studentene kan delta sammen med andre fra faddergruppen, med venner eller melde seg på aktiviteter på egen hånd.

 

– Det er viktig å fortsette innsatsen for å bygge et godt sosialt nettverk også etter fadderukene. Jeg vil oppfordre studentene til å gå sammen i mindre grupper, og besøke kulturattraksjoner, delta på aktiviteter, og utforske nye områder i Oslo under Studentslippet, sier Curt Rice, rektor ved OsloMet.


 

Mange fine steder og studentmiljøer

– I Oslo finner du mange aktiviteter som er helt gratis– og som ikke krever hverken billett eller booking. Et godt studentliv handler også om å bli kjent med alt studentbyen din har å by på, oppfordrer Marius Eriksen, divisjonsdirektør for heltidsstudier ved Handelshøyskolen BI.

 

Studentslippet har en egen nettside (Studentslippet.no) med steder og aktiviteter studentene kan besøke. Du får også tips om ting som er gratis hele året.

 

– Oslo er en fantastisk studentby med mange fine steder og mange ulike studentmiljøer Jeg vil anbefale alle nye studenter til å bruke Studentslippet til å bli kjent, leve studentlivet og tilpasse seg de smittevernreglene som gjelder nå, sier Arne H, Krumsvik, rektor på Høyskolen Kristiania.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet