(StudentTorget.no):

To år er gått siden Waleed Ahmed (20) og Flemming Bordøy (20) fikk en lysende idé om å utvikle et etui til iPhonen, som sørger for at den lader opp ved hjelp av solceller.

De opprettet deretter selskapet Grønt Norge  AS, og har til nå solgt 45.000 enheter av etuiet i Midt-Østen.

I 2010 hadde selskapet et overskudd på 12 millioner, skriver DN.no.

Nå går de to ungguttene nye veier. Tidligere denne måneden undertegnet de en kontrakt for videresalg av en pulshanske til  helsemyndighetene i Dubai. Hansken er et instrument som måler pasientens puls samtidig som den sender informasjonen den får direkte til en datamaskin, for eksempel fra ambulansen til sykehuset.

Kontrakten er verdt 250 millioner.
Dermed trer guttene inn i rollen som mellommenn og døråpnere i Midt-Østens forretningsverden.

 

 

UNGE GRÜNDERE: Flemming Bordøy (20) og Waleed Ahmed (20) skal nå bruke kontaktene de har knyttet til seg etter å ha gjort stor suksess med solcelle-etuiet til å bli døråpnere i Midt-Østen.

- For å være helt ærlig, det er der pengene ligger. Vi kommer til å fortsette å ha et grønt øye, men det kan hende vi tar inn rådgivning og også blir en lobbyvirksomhet. Når du har gode kontakter gjelder det bare å bruke dem, for hvis du ikke benytter deg av dem i to eller tre år, så bare glemmer de deg, sier Ahmed til DN.no


Grønt Norge AS har bestilt over én million hansker fra USA, og de skal selges videre til den unge norske forretningsmannen Joachim Cammermeyer, som nå forhandler om å selge disse videre i Dubai.

De unge gründerne har fått god respons fra helseministeren i landet. Og de er ikke nervøse med tanke på at Cammermeyer ennå ikke har fått kontrakten om salg i orden.

- For meg er ikke den risikoen så stor. Jeg er trygg på det nettverket jeg, Waleed og Flemming har i området. Skal jeg være helt ærlig tror jeg ikke det er mange nordmenn som matcher vårt nettverk i Midtøsten, sier han-

 

LES OGSÅ: Campus sitt intervju med de to gründerne

 

20-åringene ble raskt gründere etter at de på en ferietur til Dubai i 2009 fikk ideen om å utvikle solcelle-etuiet. 

Mobilene vi tok med hadde begrenset batterilevetid – det var slik vi kom på ideen om å utfordre markedet til å tenke nytt: Over oss lå det jo en enorm energikilde i sola, hva om man kunne bruke denne til å holde telefonene våre i livet, fortalte guttene om ideen de hadde fått i et intervju med Campus i fjor.


Guttene fikk som tidenes yngste representanter et etablererstipend fra Innovasjon Norge på 150.000 kroner i 2010.