(StudentTorget.no):

Tidsminister, eller næringsminister Monica Mæland er ansvarlig statsråd for Justervesenet, og har ved hjelp av Justervesenets atomur, full kontroll på nøyaktig tid.

- Sommertid ble innført i en rekke land i Europa i 1916. På denne måten fikk man lys en time lengre på kveldene om sommeren. Slik kunne man spare litt energi. Energisparingen er ikke så viktig lenger i våre dager, men vi liker lange lyse kvelder, sier Mæland i en pressemelding.

I dag er vi vel kanskje ikke like opptatt av dette, da vi har Earth Hour hvert år, hvor stadig flere folk over hele verden markerer miljøkrisen ved å skru av alt av lys i én time. Årets Earth Hour ble avholdt 23. Mars i år, og nederst i saken kan du se video fra eventen.

Norge har praktisert sommertid siden 1980, men hvilken vei skulle vi skru klokken igjen? En grei huskeregel er at klokka alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså, en time tilbake på høsten (mot sommeren) og en time frem på våren (mot sommeren).

Dermed skal vi søndag 27. oktober 2013, stille klokka tilbake én time fra klokken 03.00 til 02.00.
Da kan studenter der ute gleder seg over én time lengre tur på byen i helga!

 

 

LES OGSÅ: 40 funfacts om skjegg og annen moro


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: