I ndonesia er en øystat i Sørøst-Asia, og består av mer enn 17 000 øyer, inkludert Bali og Java.

Nasjonens økonomi er i astronomisk vekst, en av de hurtigste voksende i verden. Det er spennende å se hvordan landets kultur blomstrer og tar sin plass på verdens arenaen.

Øystaten er verdens største muslimske land, men islam er ikke den eneste religionen som følges her. Det finnes også mange praktiserende innen hinduisme, buddhisme, og kristendom iblant landets befolkning.

Ellers er landet kjent for sin rike kulturarv med tradisjonell musikk, dans, teater og kunst, samt sitt utsøkte krydrete mat.

Som en utbredt samling av øyer i tropene, er landet også hjem til aktive vulkaner og regnskoger. Junglene selv huser et mangfold av dyre- og plantearter, inkludert orangutanger og sumatra-tiger.

 

Indonesia

Hovedstad: Jakarta

Totalt innbyggertall: ca. 270 millioner

Areal: 1,9 millioner km²

Offisielt språk: Indonesisk

Statsform: Republikk

Valuta: Indonesian Rupiah (IDR)

 

 

Utdanning og universiteter

Å studere i Indonesia, gir studenter muligheten til å oppleve en unik kultur, lære et nytt språk, og utvide sine horisonter.

Studenter fra hele verden kan få muligheten til å studere en rekke fag, blant annet naturvitenskap, samfunnsvitenskap, ingeniørfag, økonomi, teknologi, og mer.

Som utvekslingsstudent, får du også muligheten til å samarbeide med studenter fra andre land.

Her er en liste over noen av de ledende universitetene i Indonesia:

1. Universitas Indonesia (UI)

2. Institut Teknologi Bandung (ITB)

3. Universitas Gadjah Mada (UGM)

4. Universitas Airlangga (UNAIR)

5. Universitas Diponegoro (UNDIP)

6. Universitas Brawijaya (UB)

7. Institut Pertanian Bogor (IPB)

8. Universitas Padjadjaran (UNPAD)

9. Universitas Islam Indonesia (UII)

10. Universitas Negeri Jakarta (UNJ)

Før du drar av gårde, burde du være oppmerksomme på visumkrav og sørg for å ha nødvendige papirer og godkjenninger før din ankomst.


 

Prisnivå og boligforhold

Livskostnadene i Indonesia varierer avhengig av plassering og livsstil. Lik fleste land er det ofte mer kostbart å bo i store byer enn ute på bygda. Men kort sagt, er livskostnadene til lands ekstremt mye lavere i forhold til hjemme.

Leieprisene for en leilighet i sentrale Jakarta koster kun en femtedel av det det gjør i Oslo.

Mat og transport er også veldig billig. Produkter er enda billigere hvis du kjøper det på markedene i stedet for på supermarkedet. Likeså, er kollektivtransport, som buss, bemos (minibuss), og taxi, billigere enn å leie eller kjøpe en personbil.

 

 

Praktisk informasjon

Indonesia har et tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet hele året. Som fleste tropiske land, har de også en regntid, selv om nøyaktig tidspunkt varierer avhengig av hvilken øy du befinner deg på. Som oftest regner det mellom november og april. Men dobbeltsjekk når du vet hvilken øy du skal til.

Ulikt Norge, hvor vi kan drikke rett fra springen, er dette ikke å anbefale i Indonesia. Drikk kun filtrert eller kokt vann.

Og viktigst! Oppdater dine reisevaksiner før du drar av gårde.