I srael er kjent for sine historiske og religiøse steder, blant annet gamlebyen i Jerusalem og Baha'i-hagen i Haifa.
Landets samfunn og kultur er sammensatt. Moderne jødisk kultur er påvirket både av tradisjon slik den har utviklet seg i ulike deler av verden, og slik den er blitt formet i staten Israel.
Innvandring har styrket kulturlivet med mange framtredende kunstnere. Utviklingen av hebraisk som moderne språk har vært viktig.
Israels historie og samfunn i dag er sterkt preget av konflikter med nabolandene. Den moderne staten Israel er ung og ble opprettet i 1948. Kampen for å skape en egen jødisk stat preger samfunnet.
Samtidig som Israel er i konflikt med palestinerne, er det også sterke motsetninger innad i det jødiske Israel.
Hovedstad: Jerusalem
Totalt Innbyggertall: Omtrent 9 millioner
Areal: 22.072 km²
Offisielt språk: Hebraisk
Statsform: Parlamentarisk demokrati
Valuta: Nye israelske shekel (ILS)

Utdanning og universiteter
Israel er et moderne land, der utdanningsnivået er høyt og kulturlivet velutviklet.
90 prosent av all israelsk ungdom velger å fortsette på videregående etter ti års obligatorisk skolegang, og 45 prosent av alle israelere tar høyere utdanning.
Et israelsk skoleår starter i slutten av oktober og avsluttes i slutten av juni. I slutten av januar er det første semesteret ferdig, og det andre starter i begynnelsen av mars.
Her er en liste over noen av de mest velrenommerte universitetene i Israel:
1. Hebrew University of Jerusalem
2. Technion - Israel Institute of Technology
3. Tel Aviv University
4. Ben-Gurion University of the Negev
5. Weizmann Institute of Science
6. Bar-Ilan University
7. University of Haifa
8. Open University of Israel
9. University of Jerusalem
10. Ariel University
Disse universitetene tilbyr et mangfold av studieprogrammer på bachelor- og mastergradsnivå, og har et godt rykte innen forskning og akademia.
De fleste av universitetene har også et stort internasjonalt samfunn, med mange utvekslingstudenter fra hele verden.

Søkeprosess
Du søker direkte til universitetet og finner søknadskjemaet på nettsidene deres. I tillegg til vitnemålet ditt, kan du bli bedt om å sende med CV, anbefalingsbrev og motivasjonsbrev. Kontakt studiestedet du skal søke ved og hør hva de krever av dokumentasjon.
Det er også sannsynlig at du blir bedt om å ta en språktest.
Du kan da ta enten en TOELF- eller IELTS-test, om du skal studere på engelsk. Begge testene kan tas opptil to år før du starter studiene, men sjekk med studiestedet om du trenger å ta den først. Noen steder holder det om du har en firer i engelsk på vitnemålet.
Om du skal studere på hebraisk, kan det være du blir bedt om å ta en YAEL-test, og skal du studere på arabisk, en ALPT-test.
Du må ha studentvisum for å studere i Israel og dette kan den israelske ambassaden i Oslo hjelpe deg med. Informasjon og visumsøknaden finner du på nettsidene deres.
Sammen med søknaden må du ha to passbilder, opptaksbevis fra studiestedet, økonomisk garanti og kopi av passet ditt for å få visum. Passet må være gyldig i minst ett år frem i tid.
Er du ikke norsk statsborger må du sende med et dokument fra folkeregisteret, som bevis på at du bor i Norge.
Økonomisk garanti kan du for eksempel få av Lånekassen, om du får støtte av dem under studieoppholdet.
Når du reiser til og fra Israel bør du være forberedt på at du kan bli nøye utspurt av israelske myndigheter. Om du har stempel i passet ditt fra land Israel ikke har diplomatiske forbindelser med, kan dette gjøre at du blir enda grundigere forhørt.
Utenriksdepartementet råder derfor til å ha med bevis på hva du eventuelt har gjort i disse landene, om du for eksempel har studert eller jobbet der. Dette gjelder spesielt om du har vært i Iran, Syria eller Libanon.
Situasjonen i Israel og Palestina er ustabil og sikkerhetsforholdene endrer seg, så hold deg oppdatert på UDs råd for reisende til området på nettsidene deres.

Prisnivå og boligforhold
Leieprisene i Israel ligger rundt 25 prosent lavere enn de norske, og dette gjelder stort sett prisnivået ellers også.
Ved de fleste universiteter i Israel kan du bo på campus. Vil du heller leie privat, kan du hos mange læresteder be om en liste over nærliggende utleieleiligheter eller hybler (machsans).