(StudentTorget.no):

Navn: Erin Barseth
Alder: 24
Fra: Kristiansund
Studerer: Koreansk Språk
Studiested: Hongik University, Seoul

Hvordan kom du frem til at det var til Seoul/Sør-Korea du ville dra?

Det begynte med at jeg dro dit på ferie for en del år tilbake, trivdes veldig godt og dro tilbake dere ganger etter det. Jeg har lenge vært interessert i asiatisk kultur og kjente at Korea var den riktige veien å gå.

Hva er den største forskjellen på å studere i Sør-Korea og i Norge?

Jeg har ikke gått på universitetet hverken i Korea eller i Norge så jeg kan ikke med 100% sikkerhet si noe, men det jeg har opplevd er at å være student her en utfordring og en konkurranse, det gis også ut stipend til de beste elevene slik at studentene konkurrerer om beste karakterene. Derfor er innstillingen til å studere mye høyere og elevene må jobbe hardt for å oppnå de karakterene som må til.

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Det jeg studerer nå er kun et forberedende språkkurs for å kunne søke meg inn på universitetet til neste år. Jeg har gått ett år nå og skal ta mitt siste semester nå i september. Undervisningen er kun koreansk språk; grammatikk og hvordan å bruke språket for å oppnå språkforståelse og å kunne fungere i hverdagen her i Korea. Undervisningen foregår nå kun på koreansk og det er 4 timer om dagen.


Les også: Anne lever tett på livet i Taiwan

Erin (til høyre) bruker mesteparten av tiden sin på å lære koreansk.

FOTO: privat.

Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

En vanlig studiedag for meg er å dra på skolen fra 9:00 - 13:00 med aktiv læring hver dag og så er det selvstudier og lekser i et par timer etterpå. En vanlig dag for meg er som regel ferdig rundt 18, 19 på ettermiddagen.

Er det noe du synes er utfordrende ved å studere i Sør-Korea?

Først og fremst språket. Å lære et helt annet språk er veldig givende men utfordrende. Jeg kan ikke komme på noe spesifikt som er utfordrende siden jeg tilpasset meg landet og kulturen ganske raskt, men for noen andre kan kulturforskjeller være veldig utfordrende og vanskelig. En liten utfordring kan være at jeg glemmer hvordan å prate ordentlig norsk mens jeg studerer siden det meste er enten på koreansk eller engelsk, så norsken blir gradvis glemt og man ender opp som ganske språkforvirret til slutt.

LES OGSÅ: 10 ting du ikke visste om Seoul

Les også: Studere i utlandet? Dette må du tenke på før du reiser!

Hvordan er prisnivået og leieprisene der du studerer?

Jeg har fram til nå delt leiligheter med venner, så utgiftene har ikke vært så store. Prisene varierer veldig avhengig av hvilket område du velger å bo, hva slags type bolig, om du deler eller bor alene. Bolig og steder å bo er veldig enkelt å finne, men priser varierer mye fra sted til sted. Jeg bor midt i Hongdae, som er et veldig populært og folksomt område hvor leieprisene kan bli veldig høye, men jeg bor sammen med 3 andre nordmenn som deler utgiftene.


Les også: Sjekkliste for utenlandsstudenter

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen prøver jeg å slappe av og koble ut mest mulig, tar livet med ro og tusler rundt om i Seoul og ser meg rundt. Jeg møter også venner og spiser gjerne en bedre middag, drar ut på bar eller uteklubb eller tar det helt piano. Seoul har utrolig mange muligheter så man står fritt til å gjøre hva man vil, når man vil. Jeg har vært utrolig heldig som har opplevd mange forskjellige ting og møtt mange forskjellige mennesker.

LES OGSÅ: Studerer i Sør-Korea - August Braarud Mestad utenlandsstudent Sør-Korea

Les også: Her får du tilleggsstipend som utenlandsstudent

Erin forteller at hun tilpasset seg landet og kulturen ganske fort.

FOTO: Privat.

Hvordan er studentmiljøet der?

Siden Hongik ikke er en av de større skolene er ikke klassene så fryktelig store og det er mye enklere å bli kjent med de andre elevene. Lærerne er også alltid behjelpelige og vil gjerne hjelpe alle med det det måtte være. Skolen føles veldig trygg og vennlig og man har mulighet for å komme i kontakt med folk fra hele verden.

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Jeg er veldig fornøyd med min skole, som sagt så er den ikke så fryktelig stor, noe som gjør alt veldig oversiktlig og trygt. Skolen ligger også veldig sentralt, så man har alt man trenger i nærliggende beliggenhet. Jeg synes utdanningsopplegget er bra, selv om det går veldig fort fram. Jeg anbefaler å prøve Hongik University! Mitt tips til de som ønsker å studere koreansk er at ja, det er vanskelig men innsatsen man setter inn lønner seg, og jo mer man forstår jo morsommere er det å fortsette læringen. Så ikke gi opp! 

LES OGSÅ: Studere i Asia - Singapore - Kina - Sør-Korea - India