(StudentTorget.no):

Et rykende ferskt nummer av Norges største studentmagasin er endelig ute!
 
I januar-utgaven av Studentmagasinet Campus kan du blant annet lese disse sakene:
 
 

Nytt semester, nye muligheter

Ved semesterstart har du muligheten til å begynne med blanke ark og endre på motivasjonen, lesevanene og studieteknikkene som ikke fungerte så bra forrige semester. Campus har snakket med SiB Rådgivning for å få tipsene som vil hjelpe deg med å lykkes med studiene og unngå det velkjente skippertaket før eksamensperioden.
 
 

Jompa goes to Hollywood

Du kjenner kanskje Stig Frode Henriksen best som den hevntørste samen Jompa Tormann fra «Kill Biljo»-filmene. Til tross for å ha lykkes som skuespiller, manusforfatter og filmprodusent, har ikke Frode noen form for høyere utdanning. Her kan du lese om hvordan han gikk fra å komme på et ordspill på den lokale videosjappa til å stå på kanten av et internasjonalt gjennombrudd.

 

 
 

Fellene som truer studentøkonomien

Deltidsjobb, arv, eksamensresultater, aksjeutbytte og boligsparing er bare noen av faktorene som avgjør hvor mye av studiestøtten du får fra Lånekassen som vil bli stipend, og hvor mye som vil bli lån. Her kan du lese om fellene du bør styre unna.
 
 

Knockout-studenten

Skinnet bedrar. Osteopati-studenten Marielle Kongsvold ser kanskje søt og uskyldig ut, men hun er faktisk en av Norges beste kickboksere. Les hvordan hun klarer å balansere studier, deltidsjobb, trening og kickboksing-konkurranser på internasjonalt toppnivå. Marielle er selve beviset på at man kan være flink pike og råtøff på samme tid.
 
 

Flukten fra voksenlivet

Bjarte Tjøstheim er en nervøs mann. En skole-dropout som aldri ville turt å studere på Blindern. Les hvordan Bjarte jobbet seg opp «fra gulvet» på den lokale nærradioen i Stavanger, til å bli skuespiller, komiker og gallionsfiguren i et av Norges mest populære radioprogrammer gjennom tidene. Eller «Underholdningskonsulent» som han selv titulerer seg.
 
 

Få opp periskopet!

Snart ferdig med studiene? Da begynner du kanskje å merke at arbeidslivet harde virkelighet ser deg rett i hvitøyet. Det er på tide å ta grep, om du ikke skal begynne yrkeslivet med flere måneders arbeidsledighet. Campus har snakket med Gisle Hellsten, leder ved Karrieresenteret på UiO, om hvordan man går frem for å begynne jobbsøkingen som student.
 
 

Har du sommerjobben i boks?

Les hvordan du går frem for å sikre deg de beste sommerjobbene, hva du bør tenke på før du søker, hvor du kan søke, og ikke minst: hva som må stå i sommerjobb-kontrakten.
 
 

Karriereportrettet

Anita Krohn Traaseth er toppsjef i HP Norge og prisbelønnet kvinnelig rollemodell i norsk IT-bransje. Likevel har hun aldri hatt ambisjoner om å bli en leder. Les hvordan hun, til tross for dårlige karakterer på videregående, har klart å klatre seg til toppen og etablert seg som en av Norges dyktigste toppledere allerede som 42-åring.
 
 

Har du valgt feil utdanning?

Dersom du ikke traff blink på første forsøk i studievalget, er det ikke for sent å endre kursen underveis. Campus har hentet inn eksperthjelp fra karriereveileder Mette Manus og studieveileder Karen Skadsheim Sikkeland for å lose deg trygt gjennom krisen.
 
 

Stor studieguide: Australia

Her finner du alt du trenger å vite om Australia som studieland og hvordan du går frem for å søke utdanning «down under». Les også hvordan tre norske utenlandsstudenter har det i Queensland, Australia.
 
 

Har du fått mastersyken?

Stadig flere nordmenn tar mastergrad innenfor fag som gir dårlige jobbutsikter. Denne utviklingen gjør at flere av toppene i næringslivet nå har tatt til orde for at det herjer en mastersyke i landet. 
 
 

Selda Ekiz: – Norge søker nerder!

Magnus Carlsen, Saga Norén og Sheldon Cooper. Nerder er mer populære enn noensinne. Ikke bare i media, men også i norsk industri. Uten realfagstudentene vil velferdsstaten falle. Les hvorfor Selda Ekiz og NHO mener at DU bør studere realfag. 
 
 
God lesing!
 
Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i alle de norske studentbyene.