(StudentTorget.no):

Årets første utgave av studentmagasinet Campus er endelig ute! Ta det med deg fra ett av de mange gratisstativene på høyskolene og universitetene og les det i lunsjpausen, på bussen eller hjemme på sofaen!

Som vanlig kan vi by på et bredt spekter av saker om studentliv, utdanning og karriere. Dette kan du lese mer om i denne utgaven:

 

Ankerkvinnen

Hovedportrettet i Campus er denne gangen med Mah-Rukh Ali – den norskpakistanske jenta som ble skribent i en alder av 12 år, første nyhetsoppleser med utenlandsk opprinnelse i NRK og tidenes yngste nyhetsanker i TV 2.

Her forteller hun blant annet om hvordan hun forsøkte å finne sin plass i det norske samfunnet gjennom oppveksten, om oppstyret rundt boken hun skrev som 14-åring og om hvordan det var å sjonglere journaliststudier i Volda og deltidsjobb i studietiden. 

- Jeg kunne helt sikkert vært mer sosial. I stedet brukte jeg fritiden på jobb. Slik fikk jeg engasjement i NRK. Det er ganske smalt i journalistyrket. For å få en fot innenfor må man begynne tidlig og satse, forteller hun.

 

 

Fra forsvarsminister til «reiselivsdronning»

Vi har også tatt en prat med Kristin Krohn Devold – tidligere forsvarsminister i Bondevik II-regjeringen og nåværende direktør i NHO Reiseliv.

Hun forteller åpenhjertig om den til tider turbulente perioden som sjef for Forsvaret, overgangen til reiselivsbransjen og om hva hun tenker om det å være kvinnelig sjef i mannsdominerte miljøer.

- Jeg sliter ærlig talt mer i såkalte kvinnegrupper, der syting aksepteres, sier hun.

Dersom du kan tenke deg en karriere innen reiseliv kan du også lese et eget intervju med Krohn Devold om hvordan du får foten innenfor bransjen. 


+ Mye, mye mer! 

Dette kan du også lese mer om i denne utgaven av Campus:

Kostholdet som gir deg superhjerne:
Hva og hvor ofte må du spise for å kunne prestere på topp i studiene? Kostholdsekspertene gir deg svaret


Min studietid:
Moromannen Truls Svendsen forteller om tiden som eiendomsmeglerstudent ved BI


Det viktige valget:
Guiden for deg som skal velge utdanning for første gang eller vurderer å bytte studieprogram. Her får du tips fra karriereveileder Mette Manus til hvordan du øker sjansene for å treffe blink med utdanningsvalget


Studieteknikk:
Går du i skippertaksfella gang på gang? Her er tips til hvordan du tar kontroll over studiehverdagen ved å lage arbeidsplaner!


Jobbsøknaden som får deg på intervju:
Hva bør være med i en jobbsøknad? Hvor mye kan du skryte av deg selv? Vi gir deg oppskriften på en god jobbsøknad, steg for steg


Utdanning i Canada:
Canada har langt mer å tilby enn lønnesirup, ishockey og bjørn. Her kan du lese alt du trenger å vite om søknadsprosessen og hvordan det er å studere i Canada


God lesing! 

Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i studentbyene.