Hva gjør en Landbruksmekaniker

En landbruksmaskinmekaniker utfører service, feilsøker og reparerer landbruks- og skogsmaskiner. Vedlikehold av maskiner innebærer rensing, smøring og justering av de forskjellige delene av maskinen. Landbruksmaskinmekanikeren må ha detaljert kjennskap om maskinene og hvordan disse fungerer.

Produksjon og reparasjon av maskiner er også en del av landbruksmekanikerens hverdag. Til dette arbeidet benyttes håndverktøy, sveiseutstyr, måleinstrumenter og spesialverktøy. Ofte foregår arbeidet ute hos kunden.

Som landsbruksmaskinmekaniker bør du være interessert i motorer, mekanikk og elektronikk. Du må være praktisk anlagt og like å jobbe med hendene. I tillegg bør du bør ha samarbeidsevne og være selvstendig. Det er også svært viktig at arbeidet utføres hurtig og nøyaktig.

Utdanning / kompetansekrav - Landbruksmekaniker

Skal du bli landbruksmekaniker må du søke:
VG 1 Teknikk og industriell produksjon
VG 2 Arbeidsmaskiner

Studievalg.no - Relaterte studier til Landbruksmekaniker

Jobbmuligheter - Landbruksmekaniker

Landbruksmaskinmekanikere er ansatt på verksteder som reparerer og vedlikeholder landbruksmaskiner. Verkstedene kan være selvstendige eller tilhøre importører og forhandlere av landbruksmaskiner. De kan også arbeide på maskinstasjoner og fabrikker for landbruksmaskiner.

KarriereStart.no - Temaside Landbruksmekaniker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Landbruksmekaniker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Landbruksmekaniker

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner