Reservoaringeniør

Om yrket, jobbmuligheter, utdanninger og lønnsnivå

 
   
 
StudentTorget.no
 
Illustrasjon

 

Yrket presenteres av:

Hva gjør en Reservoaringeniør

Når et olje eller gassfelt er oppdaget og studert av geologene, begynner reservoaringeniørens å arbeide med å analysere om feltet er drivverdig både teknisk og økonomisk.

Reservoaringeniøren skal kunne fortelle hva som finnes i reservoaret, og hvordan det kommer til å oppføre seg etter hvert som man tapper reservoaret for olje og/eller gass.

Dette gjøres ved å bruke avansert datautstyr og den mest avanserte og beste tilgjengelige dataprogramvaren. Noe av det mest avanserte datautstyret i verden finner du i oljeindustrien, og dette er blant annet reservoaringeniørens arbeidsredskap. Det lages avanserte 3D modeller av reservoaret for på kunne beregne reservoarets livsløp. Mye av arbeidet gjøre i team, også i samarbeid med andre avdelinger og spesialister. Reservoaringeniøren er med i hele livsløpet til et olje og/eller gassfelt, fra utbyggingen og gjennom utvinningsfasen.

 

 

 

Utdanning / kompetansekrav - Reservoaringeniør

Utdannelsen er svært etterspurt. Yrket er svært høyteknologisk, og en reservoaringeniør kan jobbe svært mange steder i verden.

Studievalg.no - Relaterte studier til Reservoaringeniør


 

 

 

Jobbmuligheter - Reservoaringeniør

 

KarriereStart.no - Temaside Reservoaringeniør

KarriereStart.no - Stillingsannonser Reservoaringeniør

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Reservoaringeniør

 

 

 

Takk til / Kilder

 

 

KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk