(StudentTorget.no):

Kun 10,6 prosent av alle sykepleierstudentene i Norge er menn. Nå ønsker Norsk sykepleierforbunds (NSF) studentorganisasjon å gi ekstrapoeng til gutter som ønsker å studere sykepleie. 

De får støtte fra komité for kjønnsbalanse i forskning (Kif). Komiteen ber nå Kunnskapsdepartementet om å vurdere saken. Dette gjør ledelsen i NSF student meget glad.

– Vi vet at kjønnsbalanse i studentmassen virker positivt på kvaliteten i utdanningen. Jeg mener vi må tenke kvaliteten og trivselen på studiet. Det burde veie tungt, sier leder av NFS student, Anna Mohn Sneve til sykepleien.no.
 
I Januar sendte hun en henvendelse til Kif-komiteen, svaret hun fikk tilbake var at det anbefales å innføre tilleggspoeng til gutter som søker sykepleierutdanningene.
 
 

30/70- fordeling

 
I dag er ordningen slik at jenter får ekstrapoeng på 139 mannsdominerte studier, mens gutter kun får dette ved to kvinnedominerte yrker: veterinær- og dyrepleierutdanningen.

Kif-komiteen mener kjønnspoeng bør gis til det underrepresenterte kjønn ved flere utdanninger. Ordningen bør opphøre når kjønnsfordelingen over tid, viser en 30/70-fordeling. Universitetsavisa skriver at komiteen dermed går motsatt vei av ledelsen ved Universitetet i Oslo, som nylig avviste et forslag fra odontologi, psykologi og medisin om det samme.
DISSE STUDIENE HAR KJØNNSPOENG:  
Kvinner:
To poeng ekstra gis til kvinnelige søkere ved totalt 139 studieprogrammer:
- To- og tre-årige ingeniørstudier (unntatt kjemi)
- Maritime høgskolestudier
- Landbruksstudier ved statlige høgskoler
- Integrerte masterstudier i informatikk (5-årige) ved Universitetet i Oslo
- Integrerte masterstudier (siv-ing) ved NTNU (unntatt kjemi, bioteknologi og industriell design)
 
Menn:
To poeng ekstra gis til mannlige søkere ved to studieprogrammer:
- Veterinær- og dyrepleiestudier ved Norges veterinærhøgskole.
 
 
 
 

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: