(StudentTorget.no):

 

Er du en av de som elsker skumle filmer og å bli skremt, men lurer du på hva du skal se på Halloweenkvelden?

Her har vi samlet en liste med de beste skrekkfilmene, som passer perfekt nå i oktober:

 

RAW
År: 2016
Prod.land: Frankrike

Justine skal flytte hjemmefra for første gang og begynne på universitetet for å studere for å bli veterinær. Hun kommer fra en familie der alle er vegetarianere, men da hun tvinges til å spise rått kjøtt under en innvielseseremoni begynner rare ting å skje. Dette er både en skrekkfilm og en coming of age-film, noe som til sammen er en interessant kombinasjon.

 

Bodom
År: 2016
Prod.land: Finland

Dette er en spennende film som handler om en gjeng ungdommer som skal dra på camping ved Bodom-sjøen, der det skjedde en rekke brutale drap på 1960-tallet. Morderen ble aldri tatt. Dette høres kanskje klisjé ut, men filmen har en rekke interessante twister underveis som gjør den langt i fra kjedelig. Anbefales!


It Comes At Night
År: 2017
Prod.land: USA

I en postapokalyptisk verden, hvor mange er døde som følge av en sykdom, så lever en familie på et avsidesliggende sted, livredde for å bli smittet av sykdommen. Denne er sykt skummel og anbefales på det varmeste!


 

The Blair Witch Project og Blair Witch
År: 1999, 2016
Prod.land: USA

Tre studenter drar på camping i skogen nær Burkitsville for å lage en dokumentarfilm om en heks som i følge legendene skal holde til i området. Hele filmen er laget i håndholdt kamera-stil. Denne er blitt en klassiker og kan definitivt sees flere ganger. Det finnes flere oppfølgere til denne, blant annet Blair Witch fra 2016, men originalen er definitivt den beste.

 

Area 51
År: 2015
Prod.land: USA

Tre venner reiser til Area 51 for å forsøke å komme seg inn i militærbasen og finne ut hva som egentlig foregår der. Filmen er filmet med håndholdt kamera. Passer for deg som liker scifi-skrekk.

LES OGSÅ: Axel Jensen «Ikaros» - StudentTorget.no anbefaler

 

Scream, Scream 2, Scream 3 og Scream 4
År: 1996, 1997, 2000, 2011
Prod.land: USA

Skrikfilmene er klassikere og de aller fleste er kjent med seriemorderen ikledd skrikmaske og sort kappe. En klassisk slasher-film hvor karakterene flykter fra og kjemper imot morderen, samtidig som de forsøker å finne ut hvem h*n er.

 

Creep og Creep 2
År: 2014, 2017
Prod.land: USA


Filmskaperen Aaron svarer på en annonse om å lage en film for en person ved navn Josef. Underveis i filmingen skjønner Aaron at ikke alt er som det skal være med Josef. En psykologisk skrekkfilm som ikke kan beskrives som noe annet enn sykt creepy.

LES OGSÅ: Milkshake - 6 spennende oppskrifter

 

Cloverfield, 10 Cloverfield Lane og The Cloverfield Paradox (Netflix)
År: 2008, 2016, 2018
Prod.land: USA

Cloverfield-serien tar for seg ulike deler av en postapokalyptisk hendelse. Cloverfield foregår i New York, der en gruppe unge voksne flykter fra en rekke gigantiske monstre. I Cloverfield Lane foregår den samme eventen, sett fra innsiden av en bunker.

I The Cloverfield Praradox får du forklaringen på hva som har ført til hendelsene i de to første filmene. Den første er filmet med håndholdt kamera, de andre to filmene er ikke det. Passer for deg som liker postapokalyptiske filmer OBS! The Cloverfield Paradox er kun tilgjengelig for deg som har Netflix.

LES OGSÅ: 11 Ted Talks for studenter

 

The Conjuring og The Conjuring 2
År: 2013, 2016
Prod.land: USA

I Conjuring-filmene møter vi familier som er terrorisert av spøkelser og demoner. De får hjelp av de paranormale etterforskerne Ed og Lorraine Warren, som hjelper familiene å drive vekk de onde åndene. Oppfølgeren The Conjuring 3 ventes i 2020.


 

Annabelle, Annabelle 2 (Creation) og Annabelle 3
År: 2014, 2017, 2019
Prod.land: USA

I Annabelle-filmene befinner vi oss i samme univers som i The Conjuring, og vi møter faktisk den besatte dukken Annabelle allerede i The Conjuring 1, hvor dukken befinner seg hjemme hos Ed og Lorraine Warren.

I den første filmen får du se dukken terroriser en familie, i den andre filmen hvordan dukken ble besatt og i den tredje filmen hvordan dukken terroriserer the Warrens.

LES OGSÅ: Restauranter og barer for deg på studentbudsjett

 

The Ring, The Ring 2 og Rings
År: 2002, 2005, 2017
Prod.land: USA

I The Ring -serien hjemsøkes karakterene av den lille, sorthårede jenta Samara. Forbannelsen spres gjennom en VHS-film. Ser du filmen ringer telefonen og en stemme forteller deg at du skal dø om syv dager.

Filmene er basert på den japanske filmen Ringu fra 1998, og denne anbefales på det sterkeste hvis du har muligheten til å se denne også.

 

The Grudge, The Grudge 2 og The Grudge 3
År: 2004, 2006, 2009
Prod.land: USA

En forbannelse hviler over et hus i Japan og alle som besøker huset blir rammet av forbannelsen. Sarah Michelle Gellar, også kjent som Buffy for mange, har hovedrollen i den første filmen. Serien er basert på den japanske filmen fra 2002 ved samme navn, og også her kan det anbefales å se originalen.

LES OGSÅ: Hvilken datamaskin skal jeg velge?


 

Ouija og Ouija: Origin of Evil
År: 2014, 2016
Prod.land: USA

I begge filmene brukes et Oijabrett for å ta kontakt med ulike ånder. Brettet kommer med tre regler: Ikke spill alene. Ikke spill på en kirkegård. Alltid si «goodbye» før du går fra brettet. I filmene brytes selvfølgelig alle tre reglene, og ting begynner å skje.

 

The Visit
År: 2015
Prod.land: USA

To tenåringer skal besøke besteforeldrene sine for første gang, men alt er ikke som det skal være med bestemor og bestefar. Også denne er filmet med håndholdt kamera, og er både morsom og spennende.

 

The Neon Demon
År: 2016
Prod.land: USA

Jesse flytter til LA for å bli modell, men det viser seg at skjønnhet og ungdom kan skape et farlig sjalusi. Elle Fanning spiller hovedrollen og gjør en fantastisk jobb. Filmen er også veldig annerledes enn mange andre skrekkfilmer, og anbefales på det varmeste!

LES OGSÅ: Julegavetips: Dette er bøkene som skal under treet i år

 

The VVitch
År: 2015
Prod.land: USA/Canada

En familie tvinges til å flytte til utkanten av villmarken for å drive gård, men onde krefter lurer i den mørke skogen. Handlingen er satt til New England på 1630-tallet og baserer seg på lokale folkehistorier. Både dialogen og handlingen i filmen er basert på skrifter fra 1600-tallet, noe som er med på å sette stemningen i filmen.

Denne er dødskummel og har til og med blitt kalt «terrifying» av Stephen King selv.


 

Train to Busan (부산행)
År: 2016
Prod.land: Sør-Korea

Dette er en av de aller beste zombie-filmene som noen gang er lagd. Anbefales på det sterkeste for alle som ikke har sett den. Handlingen foregår hovedsakelig på et tog mellom Seoul og Busan, noe som gjør filmen ekstra spennende.

LES OGSÅ: Gavene du kan gi kjæresten på Valentine’s Day

 

World War Z
År: 2013
Prod.land: USA

Enda en zombiefilm! Denne er spennende og vi følger Gerry Lane som reiser rundt i verden for å finne en kur, når et aggressivt zombievirus bryter utover hele verden. Hovedrollen spilles av Brad Pitt, noe som selvfølgelig er med på å løfte filmen enda mer.

 

Psycho
År: 1960
Prod.land: USA

Det går ikke an å snakke om skrekkfilmer uten å snakke om Alfred Hitchcock. Psycho er en klassiker og må sees hver eneste Halloween! Norman Bates, musikken og ikke minst den ikoniske dusjscenen, denne er fantastisk!

 

The Birds
År: 1963
Prod.land: USA

Også en Hitchcock-klassiker, der fuglene begynner å angripe mennesker, helt uprovosert. Anbefales ikke for deg som er redd for fugler!

LES OGSÅ: Gratis kurs på internett

 

The Shining
År: 1980
Prod.land: USA

Stanley Kubricks «The Shining» er et mesterverk, både når det kommer til skuespillerpresentasjoner, story og det filmtekniske. Cabin fever på sitt beste, når en familie skal overvintre på og passe på et digert hotell. Må sees om du ikke har sett denne allerede!


 

The Exorcist
År: 1973
Prod.land: USA

Den 12 år gamle Reagan blir besatt av en demon og familien søker hjelp til å drive ut demonen hos en katolsk prest. Denne er en klassiker og må sees! Pass bare på at det er originalen og ikke en remake du ser.

 

Rosemary’s Baby
År: 1968
Prod.land: USA

Mia Farrow er gravid med sitt første barn, men blir innviklet i en konspirasjon som involverer en gruppe mennesker som driver med okkulte ritualer, i leilighetskomplekset hun bor i. Også en klassiker som må sees!

LES OGSÅ: De rimeligste treningssentrene for studenter

 

Suspiria
År: 1977, 2018.
Prod.land: USA

En danser drar til Tyskland for å gå på et prestisjefylt danseakademi, men noe merkelig foregår på akademiet og flere dansere forsvinner. Det finnes to versjoner, en fra 70-tallet og en fra 2018, og her kan begge to anbefales på det sterkeste!

 

Hereditary
År: 2019
Prod.land: USA

En psykologisk grøsser hvor en familie hjemsøkes av en demon etter bestemorens dødsfall. Filmen har skuespillere som Toni Collette, Alex Wolff, Milly Shapiro og Gabriel Byrne, som med sine fantastiske skuespillerpresentasjoner gjør dette til en herlig skrekkfilm.

 

21 Days
År: 2014
Prod.land: USA

Tre filmstudenter flytter inn i et hjemsøkt hus hvor ingen har klart å overleve i mer enn 21 dager. Planen er å bo der i 21 dager, og filme alt som skjer i huset i løpet av tiden de er der.

LES OGSÅ: Ute av verden - Karl Ove Knaugård - StudentTorget.no anbefaler

 

Midsommar
År: 2019
Prod.land: USA

En gruppe studenter drar til Sverige for å oppleve Midtsommeraften her. Dette er svensk midtsommerfeiring på sitt aller mørkeste, og filmen er både mørk og spennende. Anbefales!

 

Get Out
År: 2017
Prod.land: USA

En mann skal bli med kjæresten hjem for å møte familien for aller første gang, men alt er ikke som det skal være med denne familien. Filmen er fantastisk og vant faktisk en Oscar for beste originalmanus. Den er spennende og det tar lang tid før du skjønner hva som faktisk foregår.

 

Us
År: 2019
Prod.land: USA

En familie på strandferie terroriseres av noen mennesker som ser akkurat ut som dem selv. Men hvem er egentlig disse mystiske dobbeltgjengerne? Denne er spennende, og også et visuelt mesterverk som bare må sees.

LES OGSÅ: Wladimir Kaminer «Russerdisko» - StudentTorget.no anbefaler

 

Alien - Den 8. passasjeren, Aliens, Alien 3, Alien: Oppstandelsen, Prometheus og Alien Covenant
År: 1979, 1986, 1992, 1997, 2012, 2017
Prod.land: USA

En uønsket passasjer fra en annen planet kommer ombord i et romskip. Herlig scifi-grøss på sitt beste!

 

JAWS
År: 1975
Prod.land: USA

Haisommer er klassikeren fra 1970-tallet der en sommerby full av turister terroriseres av en gigantisk hai. Den første er definitivt den beste, men det finnes også flere oppfølgere for deg som ikke kan få nok av å se folk bli spist opp av megastore haier.

Oppfølgerne har faktisk noen scener som er så dårlige at de nesten er bra, så Jaws 2 og 3 kan faktisk være verdt å se.

LES OGSÅ: «Francis Meyers lidenskap» - StudentTorget.no anbefaler

 

The Shallows
År: 2016
Prod.land: USA

Enda en film for deg som liker haifilmer. Denne foregår i Mexico med Blake Lively i hovedrollen, som spiller en surfer som skal surfe alene på en øde strand. Dette kan selvfølgelig ikke gå bra.

 

47 Meters Down
År: 2017
Prod.land: USA

To turister blir fanget i et haibur 47 meter under havoverflaten, når kabelen buret er festet til båten med ryker. En ny vri på haisommer-konseptet. Anbefales for alle haiskrekkentusiaster!

 

Don’t Breathe
År: 2016
Prod.land: USA

Tre ungdommer bryter seg inn i huset til en blind mann, som det går rykter om at skal ha en formue gjemt i huset. Men det de tenker skal bli en enkel jobb, viser seg å ikke være fullt så enkelt…

LES OGSÅ: Facebook: Tar communitykonseptet til et nytt nivå

 

The Babadook
År: 2014
Prod.land: USA

En alenemor og sønnen hennes finner en barnebok om Babadook som terroriserer familier, og blir snart paranoide og redde for at han skal komme inn hos dem også. En psykologisk grøsser som virkelig går til hodet på deg.

 

Sinister, Sinister 2
År: 2012, 2015
Prod.land: USA

True crime-forfatteren Ellison Oswalt flytter inn i et hus sammen med familien sin, hvor han finner filmer av mord som kan være utført av en seriemorder han etterforsker. Etterhvert kommer han farlig nære sannheten om morderen. Denne er dødsskummel og anbefales ikke å se alene!

 

The Bye Bye Man
År: 2016
Prod.land: USA

«Don’t say it, don’t think it.» Har du sagt navnet hans, er han allerede på vei mot deg og er klar for å drepe deg. Ingen slipper unna.

LES OGSÅ: Filmtips: 10 klassikere du bør få med deg

 

IT, IT Chapter Two
År: 2017, 2019
Prod.land: USA

Basert på Stephen Kings' bok «IT», så møter vi her kloven Pennywise som terroriserer byen Derry. En gruppe ungdommer bestemmer seg for å ta saken i egne hender og kjempe imot den onde klovnen. Denne er underholdene hele veien igjennom og anbefales på det sterkeste.

 

Det finnes mange utrolig spennende og skumle skrekkfilmer, og alle har selvfølgelig ikke fått plass på denne listen, men vi håper listen kan være til inspirasjon for deg som ikke vet hva du skal se Halloweenhelgen.

 

Vi ønsker dere alle en skrekkelig super Halloween!