(StudentTorget.no):

 

Det kan være greit med et lite avbrekk fra den travle hverdagen med studier og innleveringer. For å få tankene over på noe helt annet, så har vi i StudentTorget gravd frem noen YouTube-kanaler du kan ta en titt på om du ønsker å hvile hodet litt etter den intensive lesingen.

 

Tips og triks

5 minute crafts

På denne kanalen finner du de smarteste overlevelsestriksene, som man kan få bruk for i ekstreme situasjoner. I videoene bruker de ting og tang som alle har i hjemmet til å takle nødsituasjoner som akneutbrudd, hvordan bli kvitt myggen eller hvordan stoppe migreneanfall.

 

WatchMojo
WatchMojo er en kanal full med tips, anmeldelser, biografier, kommentarer og mye mer, innenfor populærkultur, kjendiser, filmer, musikk, TV, videospill, politikk, nyheter, tegneserier og superhelter. Videoene er som regel topp 10-lister, noe som gjør kanalen enkel og oversiktlig.


Underholdning

PewDiePie

Den berømte svensken er den nest mest fulgte YouTuberen i verden, med hele 102 millioner abonnenter. PewDiePie, eller Felix Arvid Ulf Kjellberg som han egentlig heter og som nylig har bestemt seg for å ta en pause fra vloggingen, er en komiker som spiller mye på humor med online spill, memes, parodier og musikk.


 

Laugh Factory
En kanal fullspekket med komikere som Chris D’Elia, Erica Rhodes, Adam Ray, med flere. Laugh Factorys kanal består av klipp av stand-up fra komedieklubber i USA. Videoene ligger som regel på rundt 3 minutter, men finnes også i lengre varianter.

 

Sidemen
Syv britiske menn, JJ (KSI), Simon (Miniminter), Josh (Zerkaa), Tobi (Tobijizzle), Ethan (Behzinga), Vik (Vikkstar123) og Harry (Wroetoshaw), står bak Sidemen-kanalen, med videoer som Hide and Seek, Live Tinder og Roadtrip $100 vs. $10.000. Tidligere har de hatt hver sine videospilldokumentar-kanaler før de samlet seg i 2018. De har også en kanal på siden, under navnet MoreSidemen.

 

FBE React
FBE React ligger under Fine Brothers Entertainment der barn, ungdom, universitetsstudenter, voksne og eldre reagerer på virale videoer, trender, videospill, trailere, musikk videoer, med mer. Kanalen startet i 2010 med Kids React, og har senere utviklet seg med flere generasjoner.

 

Screen Junkies
Denne kanalen tar for seg parodier, originale serier, tankevekkende kommentarer og alt for ærlige meninger om filmtrailere. De mest suksessrike videoene er «Honest Trailers», hvor kommentatoren deler siner ærlige meninger om trailerens forløp.


LES OGSÅ: De beste festivalene i 2020


Mat/Mukbang/ASMR

Eat with Boki

En liten koreansk dame spiser store mengder med mat. Videoene ender alltid med en tom tallerken, på kort tid. Boki har tekst tilgjengelig med tanke på at videoene er ASMR-videoer (Autonomous sensory meridian response). Hun spiser alt fra tradisjonelle koreanske matretter, til amerikansk junk food.

 

HunniBee ASMR
HunniBee tar for seg det merkeligste innen mat og deserterer, og har ofte et tema gjennom ASMR-videoene sine. Hun er en amerikansk vlogger som elsker rosa, og dette skinner gjennom i videoene hennes.

 

Ssoyoung
En utrolig underholdene koreansk mukbangdame som fokuserer på sjømat. Hun starter alltid videoene med ferske og levende varer, og viser hvordan hun tilbereder måltidet før hun spiser det. Ssoyoung er fra Korea og snakker koreansk, men videoene har teksting tilgjengelig.

 

Zach Choi ASMR
Kanalen til Zach Choi har hovedsakelig fokus på ASMR-delen av en mukbang, og han snakker derfor ikke i videoene sine. Den koreansk-amerikanske mannen startet kanalen i 2018 og fikk gode seertall relativt fort. Han spiser som regel amerikansk fast food og fritert mat.Pranks

Prank On

På denne kanalen finner du alt av rampestreker og pranks, som til tider går litt over streken eller helt riv ruskende galt. Gutta bak kanalen bruker skjult kamera, noen ganger så skjult at de som blir tullet med ikke skjønner hva som foregår.

 

Jalals
En ordentlig skøyerkanal som spiller på skrekk. Jalals bruker kjente skrekkarakterer som The Nun, Slenderman, SAW og jenta fra The Ring når de skremmer livet av personer som er ute og går om natten, står i heiser eller er i parkeringshus. Musikken de bruker i videoene heter «Run», som har blitt kjent gjennom Jalals Youtube-kanal.

 

LES OGSÅ: Derfor bør du trene under studietiden

 

Dyr

Tiger FunnyWorks

Det er umulig å ikke trekke på smilebåndet når man ser dyrevideoene til Tiger FunnyWorks. Kanalen har videoer av dyr i alle størrelser og former, i tillegg til morsomme videoer av barn.

 

Talking Animals
Å legge menneskestemmer over dyr har vært en internettsuksess som Youtube-kanalen «Talking Animals”» har lykkes med. Videoen «Ultimate Dog Tease» tok internett med storm, og siden har kanalen fortsatt med hysteriske dyrevideoer.


 

Funniest Animals Ever
For ren og kjær dyrehumor, så er det verdt å ta en titt på «Funniest Animals Ever» sin kanal. Alle verdens dyr i videoer, med både «aww»- og «haha»-øyeblikk.


Læring

TedEd

Når det kommer til læring er det vanskelig å overgå TedEd-kanalen. Alt fra idéer til profesjonell utvikling, denne kanalen har mye å by på. Kanalen har over 10 millioner abonnenter og fortsetter å vokse.

 

Big Think
Denne kanalen er spekket med ekspertdrevet og lærerikt innhold. Den har flere tusen videoer med eksperter som diskuterer temaer for å få oss, seerne, til å tenke annerledes om store idéer og kvalifikasjoner som definerer kunnskap innenfor dette århundre.

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet