(StudentTorget.no):

Vinner av Norges kuleste sommerjobb 2008

De to vandrende mobiltelefonkioskene Kine Storejorde (25) og Maylinn Christoffersen (20) vakte oppsikt i gatene i Oslo Sentrum i sommer. Ikledd store pappesker som skulle forestille mobiltelefoner bedrev jentene oppsøkende markedsføring og tilbød gratis telefonsamtaler fra TalkMore via eventbyrået Retail House, som utførte oppdraget for mobiltelefonoperatøren. I fire timer daglig i to av de varmeste sommerukene vagget jentene rundt i de store pappeskene i Oslo Sentrum.

Nå er de kåret til vinnere av Xtra personell sin sommerkonkurranse ”Norges kuleste sommerjobb”.

Vinnerne forteller at de hadde en morsom sommerjobb, om enn noe varm:

– Det var utrolig varmt. Det var ikke noe aircondition inne i pappesken for å si det sånn. Men vi synes hele konseptet var morsomt. Man kan ikke ta seg selv seriøst når man går rundt i kledd en pappeske så bare bena syntes, sier Kine Storejorde, som studerer film og TV ved Westerdals School of Communication, når hun ikke er mobiltelefonkiosk.


Mobiltelefonkiosk-kollega Maylinn Christoffersen samtykker:

– Vi lo masse. Oppdraget var jo også å lage mest mulig moro og snakke med masse mennesker. Og så ble vi jo vitne til intime samtaler også. Narkomane ringte advokaten sin blant annet. Mange spurte om de kunne ringe sextelefoner, men der satte vi grensen, forteller Maylinn, som til hverdags studerer reklame ved Markedshøyskolen.

Konkurransen gikk ut på at deltakerne skulle sende inn en MMS-snutt av seg selv i aksjon til nummer 2077. Disse ble så publisert på xtrasommerjobb.no hvor brukere kunne stemme på de ulike snuttene. I løpet av kampanjeperioden var 7511 brukere innom siden, og Kine Storejorde og Maylinn Christoffersens snutt fikk høyest rangering av de ulike bidragene. Konkurransens jury samtykket med folkets røst, dermed blir jentene et reisegavekort til en verdi av 10 000 kroner rikere.

LES OGSÅ: De mest populære sommerjobbene - og sommerjobbtips!

– Vi ønsket at konkurransen skulle sette et positivt søkelys på de mange titusenvis av unge mennesker som bidrar til at landet går rundt når resten av oss  har sommerferie. Unge mennesker i sommerjobb gjør en kjempeinnsats som  har stor samfunnsmessige betydning, og som vi burde verdsette i større grad, sier Kristian Fæste, adm. dir i Xtra personell.


Konkurransen ble avsluttet 10. august.

 

Her er pallplasseringene:

1.plass:
Kine Storejorde (25) og Maylinn Christoffersen (20) – Mobile telefonkiosker

2.plass
Janne Helen Juliussen – Radiojurnalist i Adresseavisens radiokanal ”Radioadressa”

3.plass
Viola Tømte (17) – Hvalhai på Kon-Tiki-museet (kostyme, særlig til glede for barna)

LES OGSÅ: Størst arbeidsledighet blant nyutdannede ingeniører

Les mer på www.xtrasommerjobb.no