En folkefest i musikkens tegn!

Man må helt tilbake til 1992 for å finne røttene til hva som nå er blitt en av landets største og viktigste dager i musikkens tegn: Musikkfest. Internasjonalt arrangeres denne markeringen i over 100 land den 21. juli, men Norge har da nasjonalt ferieavvikling så arrangørene fant det best å plukke den første lørdagen i juni som etter værforholdene oftest klaffer godt med sommerslige aktiviteter som grilling, vindrikking og crocket!

Ideen bak musikkfest er ønsket om å skape en folkefest i musikkens navn, og det hele drives av en idealistisk tankegang som gjør at det i grunn ikke er de kapitale kreftene som tjener på dette. Rent bortsett fra det lokale ølsalget utestedene bedriver, deltar alle artistene gratis, de får utlånt instrumenter fra arrangørene gratis og deltakelse på alle konsertene er gratis! Det er nesten for godt til å være sant for mange studentlommebøker. Legg til det faktum at mange av artistene som deltar i tillegg er profilerte deltakere fra publikumsvinnende og langt mer kostbare arrangementer som By: Larm og ulike festivalers klubbdager, så har du egentlig ingen god grunn til å sitte inne denne Lørdagen.

I år har sannelig musikkfest ekspandert ytterligere, og på tross av at arrangementet har hatt en begrenset appell på landsdekkende basis står det fremdeles sterkt i Trondheim og spesielt i Oslo. I tigerstaden kan man i år smykke seg med blant annet 30 ulike scener, hvor det arrangeres konserter i varierende omfang fra morgen til kveld. Her dukker mange mindre og kvalitetssikrede band opp side om side med større og mer kjente grupper. Legg til en stadig tilstrømmende folkemengde som ivrer etter nye musikkopplevelelser, kald utepils og anledning til å møte venner og bekjente, og du har et arrangement som praktisk talt roper om sommer og kjærlighet.

For ytterligere informasjon besøk: www.musikkfest.no eller http://www.musikkfesttrondheim.no/2008/ for oppdateringer om deltakende artister, aktuelle konsertscener og program med spilletider.

StudentTorget.no vil komme tilbake med en rapport fra Musikkfest med intervjuer, bilder og stemningsgjengivelser etter den 7. juni.