Festival på femte året

Phonofestivalen arrangeres for femte gang på rad, og festivalen er i full blomst. Phono arrangeres av Studentradioen i Bergen, med en rekke frivillige medarbeidere med stor kunnskap og engasjement innen festivalbooking og kulturarrangement. Dermed har festivalen et imponerende resymé av oppmøtte artister både fra tidligere og i år. Nasjonale såvel som internasjonale, dette er like mye et sted for den tilfeldige forbipasserende såvel som bookingkomiteen til By:Larm og Øyafestivalen. 

Så hvorfor ta turen til Phono i mengden av Studentfestivaler, matfestivaler og trekkspillfestivaler? Jo, for her får du garantert møtt ditt nye favorittband. Under festivalen dannes det en plattform for en rekke nye Norske artister, samtidig som det lages en skrekkblandet fryd mellom flunkende fett, og halvgammelt nytt fra flere verdenshjørner enn du tror. I hele 5 dager til ende skal Bergenspublikummet få anledning til å teste svette dansegulv, og møte på alt fra Amerikansk hiphop til Færøysk grunge.

Årets arrangement har temaet «Begjær» og under slagordet: «Du skal ikke begjære, men du gjør det allikevel» lugger festivalkomiteen gamle Sigmund Freud i barten, samtidig som de peker på noe som er essensielt under enhver festival – mennesker  liker å se på seg selv som rasjonelle, men utfører ofte svært lite gjennomtenkte, ergo urasjonelle handlinger i festivalrus. Særlig i festivalens kulturprogram vil man få med seg ulike tolkninger av temaet.

Anbefalte artister under årets Phonofestival:

ƒ{ Vapnet (SE)
ƒ{ Lady Moscow (NO)
ƒ{ The Megaphonic Thrift (NO)
ƒ{ My little Pony (NO)
ƒ{ Neon Revolver feat. Atomizer(UK)
ƒ{ PSALM ONE (US)
ƒ{ BINÂRPILOT

Tidligere prominente gjester ved Phonofestivalen:

ƒ{ Jens Lekman
ƒ{ Kim Hiortøy
ƒ{ Thomas Denver Johnsson
ƒ{ Whitest Boy Alive
ƒ{ Monomen
ƒ{ Stereo Total
ƒ{ William Hut
ƒ{ Casio Kids
ƒ{ og mange fler.

For mer informasjon: www.phonofestivalen.no