Det er fjortende året den internasjonale festivalen for mangfold og kulturell utveksling avvikles i Norges hovedstad. Festivalen har i løpet av sin levetid hentet inn artister fra alle verdenshjørner, og har tilegnet seg et rykte for å levere sterke musikalske opptredener. Ofte henter festivalen artister som regnes som stjerner i hjemlandet, men som allikevel gjør sin debut for et norsk publikum.

I år arrangeres festivalen i tidsrommet 4-9 november, og har valgt temaet grenser som profil. I følge arrangørene handler det om forskyvningen av landegrenser, musikalske stilarter og identitet. Programmet består blant annet av artister fra Mexico, Portugal, Mali og Spania, noe som innebærer publikumsfavoritter som Amadou og Mariam, Nortec Collective og Almodóvars favoritt Victoria Abril.

Den musikalske spennvidden strekker seg fra jazz, funk og soul til argentinsk tango og blues. Mange av artistene som kommer er for veteraner å regne, og stiller med storband for å skape pompøse konsertrammer. Det blir med andre ord litt av hvert å glede seg til av kulturelle opplevelser fra scenekanten.

I tillegg til å arrangere konserter blant annet på Rockefeller, i Oslo Konserthus og på DogA, holder festivalen seminarer, utstillinger, foredrag og et eget arrangement rettet mot barn kalt «Barnas verdensdager». Eksempelvis vil det bli avholdt et seminar ved navn «I Grenseland», hvor deltakende artister, arkitekter og kunstnere vil delta i en debatt om musikk, geografi og arkitektur. Debatten vil bli ledet av generalsekretær i Amnesty, Johan Peder Egenæs.

Billetter er å få kjøpt via Billettservice, og er du medlem av Bokklubben eller har abonnement på Dagsavisen vanker det rabatter. Vårt tips er imidlertid å gjøre hva som står i din makt for å få ta del i en av høstens varmeste musikkopplevelser.

Ønsker du mer informasjon om festivalen? Klikk deg inn på http://www.rikskonsertene.no/osloworldmusicfestival.