Min sommerjobb

Navn: Åshild Huseby

Alder: 24

Fra: Sauda

Studerer: Master i bygg- og miljøteknikk ved NTNU

Aktuell med: Sommerjobb hos Multiconsult

 

Hvorfor valgte du å søke sommerjobb hos Multiconsult?

Gjennom studietida på NTNU har jeg fått et veldig godt inntrykk av Multiconsult på bedriftspresentasjoner og arrangementer de har avholdt, så de har alltid vært en av konsulentbedriftene jeg har visst om og kunne tenkt meg å jobbe i.

De har et sommerprogram som de har vært flinke til å profilere overfor studentene på NTNU, og som virket som en ypperlig mulighet til å jobbe med noe som er relevant for det jeg studerer.

Grunnen til at jeg valgte å søke sommerjobb hos Multiconsult var med andre ord rett og slett for å få et innblikk i bransjen jeg kunne tenke meg å jobbe i når jeg er ferdig å studere, hvor Multiconsult er en av de store aktørene.

Jeg har tidligere hatt relevant sommerjobb i forhold til bygg-studiet, men denne sommeren har den blitt enda mer knyttet opp mot retningen jeg har valgt å spesialisere meg i, og dermed også blitt mer relevant.

 

Kan du fortelle litt om hva du jobber med nå?

Denne sommeren har jeg jobbet med et større kontorbygg her i Oslo, og sett på ulike oppgaver knyttet til dette bygget.

Akkurat nå ser jeg for eksempel på horisontaldeformasjonen til dette bygget, og hvordan spennarmerte stag vil påvirke denne horisontaldeformasjonen, og hvordan dette vil modelleres i et analyseprogram.

Så jeg jobber en del med programmer jeg aldri har vært borti før. Enkelt sagt jobber jeg med ting som må vurderes og sees på når bygningen skal bygges. Nå går det mot sluttfasen, hvor vi skriver en rapport med en konklusjon på hva vi faktisk har kommet frem til.


 

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut?

Jeg er en morgenfugl, og dukker som regel opp tidlig på kontoret. Der jobber jeg i team sammen med den andre studenten som har sommerjobb her. Han jobber på samme oppgave som meg.

Vi gjør forskjellige analyser og beregninger og rådfører oss med andre på kontoret dersom det er noe vi lurer på. Vi to jobber sammen og har gjort det hele sommeren.

Det er veldig greit å ha en i samme situasjon som deg selv som man kan diskutere med. Å ha en parhest har gjort det ekstra gøy for meg å jobbe her, for jeg liker godt å ha noen å diskutere med.

 

Hva liker du ved jobben din?

Jeg liker å bli utfordret på ting jeg har studert og få faglige utfordringer som er relevante for den kunnskapen jeg sitter på.

Det å ha et enkelt prosjekt å følge opp gjennom hele sommeren er også spennende, og jeg opplever at det er godt planlagt hva vi skal arbeide med. Vi har alltid noe å gjøre, og det blir ikke mye dødtid, fordi vi får lov til å arbeide med store prosjekter og kan gå i dybden hvis vi ønsker.

LES OGSÅ: Studentene deler sine beste tips: Slik får du sommerjobb

 

Hvilket utbytte har du hatt av sommerjobben så langt?

Jeg har lært mye og fått innsikt i mange forskjellige programmer jeg ikke har visst om tidligere.

Jeg har også fått sett Multiconsult fra innsiden og hvordan det er å jobbe i konsulentbransjen. Så det største utbyttet jeg har fått er kunnskap og innsikt, i tillegg til motivasjon for videre studier.

Jeg har fått bekreftet at dette er noe jeg trives med, og det er veldig deilig å få en bekreftelse på at det man har studert ikke har vært forgjeves, og at dette er noe jeg kommer til å trives med å jobbe med.


 

Hvor går veien videre etter endt sommerjobb?

Da er det opp til NTNU og Trondheim for å fortsette på mitt siste studieår og finne ut hva jeg skal skrive masteroppgave om.

Når jeg er ferdig med studiene blir det vel å jobbe i en eller annen bedrift etterpå. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe i en konsulentbedrift som Multiconsult og være med på spennende byggeprosjekter.

LES OGSÅ: Færre unge kombinerer jobb og utdanning

 

Har du noen tips til andre som vurderer å søke på en sommerjobb?

For det første er det viktig å søke på flere forskjellige jobber.

Du kommer til å få flere nei før du kanskje får ett ja. Bare du har lyst nok på den sommerjobben og den erfaringen, så er det bare å stå på og søke, så klarer du det nok til slutt.

Det handler om å finne driven og en grunn til hvorfor du ønsker å søke en sommerjobb, og formidle dette til arbeidsgiveren. Hvis arbeidsgiveren forstår at du virkelig ønsker en sommerjobb, er nysgjerrig og lærevillig, så er sjansen stor for at de vil ansette denne personen.

Det er mange som søker sommerjobb, så man må ikke bli umotivert og gi opp bare fordi man får et avslag.

LES OGSÅ: Slik får du praktisk erfaring som student