(StudentTorget.no):

Selskapet Udvikling Danmark har lansert et helt nytt boligkonsept for å løse den økende mangelen på studentboliger i europeiske storbyer. I København har de nå plassert 45 resirkulerte, og fullt beboelige, containere på betongplattformer i havnen, skriver ingeniøren.dk.

Den kreative «øya» veier rundt 30 tonn, er om lag 300 kvadratmeter stor, og skal huse 12 studenter. I tillegg til enkeltboligene, som er mellom 23 og 27 kvadratmeter store, består komplekset av fellesrom, teknisk rom, søppelrom, fellesvaskeri, terrasse og et grøntområde.

Boligkomplekset er ikke bare miljøvennlig i form av å benytte resirkulerte containere – det er også selvforsynt med strøm og oppvarming ved hjelp av et Tesla-batteri og et 60 kvadratmeter stort solcellepanel.

Den billige driften vil også resultere i at husleien per student ikke vil bli mer enn 4.000 til 6.000 kroner i måneden, i følge Kim Loudrup, direktør for Udvikling Danmark.

Foreløpig er det kun demonstrasjonsboligene i København som er i bruk, men allerede neste år planlegger de flere containerboliger ved vannkanten i Gøteborg. Dersom alt går etter planen, regner de med å kunne produsere opp mot 100 boliger hvert år.

Kanskje dette ville vært en perfekt løsning for kystlandet Norge?