(StudentTorget.no):

Selskapet Udvikling Danmark har lansert et helt nytt boligkonsept for å løse den økende mangelen på studentboliger i europeiske storbyer. I København har de nå plassert 45 resirkulerte, og fullt beboelige, containere på betongplattformer i havnen, skriver ingeniøren.dk.

Den kreative «øya» veier rundt 30 tonn, er om lag 300 kvadratmeter stor, og skal huse 12 studenter. I tillegg til enkeltboligene, som er mellom 23 og 27 kvadratmeter store, består komplekset av fellesrom, teknisk rom, søppelrom, fellesvaskeri, terrasse og et grøntområde.

Boligkomplekset er ikke bare miljøvennlig i form av å benytte resirkulerte containere – det er også selvforsynt med strøm og oppvarming ved hjelp av et Tesla-batteri og et 60 kvadratmeter stort solcellepanel.

Den billige driften vil også resultere i at husleien per student ikke vil bli mer enn 4.000 til 6.000 kroner i måneden, i følge Kim Loudrup, direktør for Udvikling Danmark.

Foreløpig er det kun demonstrasjonsboligene i København som er i bruk, men allerede neste år planlegger de flere containerboliger ved vannkanten i Gøteborg. Dersom alt går etter planen, regner de med å kunne produsere opp mot 100 boliger hvert år.

Kanskje dette ville vært en perfekt løsning for kystlandet Norge?

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: