Hva gjør en kiropraktor

En kiropraktor diagnostiserer og behandler smerter og sykdom i muskler og ledd.

En kiropraktor behandler pasienter med plager og redusert funksjon i bevegelsesapparatet, eller i nerve-, muskel-, skjelettsystemet. Kiropraktorens oppgave er å diagnostisere, behandle, rehabilitere og forebygge slike plager. Dette gjøres i klinisk konsultasjon med pasienten.

Kiropraktoren bruker medisinske undersøkelser og bildediagnostikk der det er nødvendig, i tillegg til funksjonell testing av nerve-, muskel- og skjelettapparatet. 

Behandlingen kan bestå av forskjellige manuelle teknikker og håndgrep, treningsøvelser og råd og veiledning om kosthold og livsstil. Alle kiropraktorer har rett til å sykmelde og henvise direkte til spesialist og undersøkelser. 

Kiropraktor er en beskyttet tittel som krever autorisasjon fra  Helsedirektoratet.

Personlige egenskaper

Du bør være flink til å kommunisere og være imøtekommende. Du må være selvstendig, kunne løse problemer, ha god vurderingsevne og kunne samarbeide. Jobben forutsetter også at du er flink til å observere og ha god kroppsbeherskelse. 

Hvor jobber kiropraktorer?

De fleste kiropraktorer jobber i privat praksis, mange av dem i tverrfaglige klinikker. Kiropraktorer kan også jobbe innen forskning og i det offentlige helsevesenet.

Utdanning

Kiropraktorutdanning tilbys ikke i Norge. For å bli kiropraktor må du gjennomføre en femårig masterutdannelse. De fleste velger å utdanne seg i Danmark, USA, Storbritannia eller Australia. Turnustjenesten på ett år kommer i tillegg, og er nødvendig for å få autorisasjon som kiropraktor i Norge.

Ved utvalgte studiesteder er det mulig å ta medisin grunnfag som en forberedelse til studier i utlandet. 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: