Hva gjør en kiropraktor

En kiropraktor diagnostiserer og behandler smerter og sykdom i muskler og ledd.

En kiropraktor behandler pasienter med plager og redusert funksjon i bevegelsesapparatet, eller i nerve-, muskel-, skjelettsystemet. Kiropraktorens oppgave er å diagnostisere, behandle, rehabilitere og forebygge slike plager. Dette gjøres i klinisk konsultasjon med pasienten.

Kiropraktoren bruker medisinske undersøkelser og bildediagnostikk der det er nødvendig, i tillegg til funksjonell testing av nerve-, muskel- og skjelettapparatet. 

Behandlingen kan bestå av forskjellige manuelle teknikker og håndgrep, treningsøvelser og råd og veiledning om kosthold og livsstil. Alle kiropraktorer har rett til å sykmelde og henvise direkte til spesialist og undersøkelser. 

Kiropraktor er en beskyttet tittel som krever autorisasjon fra  Helsedirektoratet.

Personlige egenskaper

Du bør være flink til å kommunisere og være imøtekommende. Du må være selvstendig, kunne løse problemer, ha god vurderingsevne og kunne samarbeide. Jobben forutsetter også at du er flink til å observere og ha god kroppsbeherskelse. 

Hvor jobber kiropraktorer?

De fleste kiropraktorer jobber i privat praksis, mange av dem i tverrfaglige klinikker. Kiropraktorer kan også jobbe innen forskning og i det offentlige helsevesenet.

Utdanning

Kiropraktorutdanning tilbys ikke i Norge. For å bli kiropraktor må du gjennomføre en femårig masterutdannelse. De fleste velger å utdanne seg i Danmark, USA, Storbritannia eller Australia. Turnustjenesten på ett år kommer i tillegg, og er nødvendig for å få autorisasjon som kiropraktor i Norge.

Ved utvalgte studiesteder er det mulig å ta medisin grunnfag som en forberedelse til studier i utlandet. 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: