Hva gjør en eksportsjef

Som eksportsjef er det viktig å ha god kontakt med markedene og vite hva som skjer der til enhver tid. Det gjelder ikke bare i økonomiske forhold, men også sosiale, kulturelle og politiske.

Som eksportsjef i for eksempel en mindre bedrift kan dine arbeidsoppgaver være å holde kontakten med kundene, innhente informasjon, inngå avtaler, sjekke kundens kredittverdighet, avtale betalingsform – valuta, avtale transport og leveringstidspunkt, følge opp varene fra utsendelse til mottak, delta på salgsmesser og foreta en del reiser i forbindelse med oppfølging av kunder eller etablering av nye kundeforhold. Du vil også få budsjettansvar og har ansvaret for å legge opp markedsføringen/aktivitetene i ulike områder. Dette var noen eksempler.

Utdanning / kompetansekrav - Eksportsjef

Personlige egenskaper er avgjørende når man skal jobbe med salg. I tillegg kan det være en fordel med høyere utdanning innen språk, økonomi, markedsføring og salg. En dyktig selger må ha god kjennskap til produkt og kvalitet.
 

Studievalg.no - Relaterte studier til Eksportsjef

Jobbmuligheter Eksportsjef

 

KarriereStart.no - Temaside Eksportsjef

KarriereStart.no - Stillingsannonser Eksportsjef

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Eksportsjef

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: