Hva gjør en Bilmekaniker

En bilmekaniker for lette kjøretøy reparerer og vedlikeholder biler. 

De viktigste arbeidsoppgavene for en bilmekaniker på lette kjøretøy er å søke, finne og utbedre feil på kjøretøyets mekaniske, elektriske og elektroniske systemer. Dette arbeidet utføres på både eldre og nyere kjøretøy.

Vanlige arbeidsoppgaver:

  • søke etter feil for å finne ut hva som er galt
  • gjennomføre service og vedlikehold av kjøretøy
  • utføre reparasjoner og skifte deler

Bilmekanikeren for lette kjøretøy anslår også kostnader i forbindelse med et arbeid som skal utføres. Bilmekanikere har mye direkte kontakt med kundene, og en viktig del av arbeidshverdagen handler om å kommunisere godt med disse. Bilmekanikeren for lette kjøretøy har gjerne mye kontakt med personer som ikke kan så mye om bil, og det er viktig å kommunisere godt og vise forståelse for dette.

I arbeidet brukes forskjellige verktøy, utstyr og instrumenter, for å innhente informasjon og kunnskap om hvert enkelt kjøretøy. Bilmekanikeren skal tolke de opplysningene han eller hun finner frem til og foreslå arbeid basert på dette.

Faget er i stadig utvikling og man spesialiserer seg ofte på ett eller flere områder. Dette kan være for eksempel motor, motorstyring eller påbygg.

Som bilmekaniker bør du være interessert i motorer, mekanikk og elektronikk på lette kjøretøy. Du må like å arbeide med hendene og ha forståelse for praktiske løsninger. På et verksted jobber du i tett samarbeid med andre, men du må også kunne jobbe selvstendig. Det er viktig at alt arbeid utføres på en nøyaktig måte.

Utdanning / kompetansekrav - Bilmekaniker


Utdanningsløpet i videregående opplæring er fireårig, hvorav to år består av opplæring i bedrift.
 

Jobbmuligheter - Bilmekaniker

KarriereStart.no - Temaside Bilmekaniker

KarriereStart.no - Stillingsannonser Bilmekaniker

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Bilmekaniker

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: