(StudentTorget.no):

I en verden der alle vil jobbe i overmettede bransjer som media og statsvitenskap, er det ikke dumt å heller ta en utdanning der du faktisk får betalt for å utdanne deg, og til og med er garantert jobb etter endt utdanning. Ved å velge en av utdanningene nedenfor er både økonomien og hverdagen din sikret for de nærmeste årene. 
 
 

Fengselsbetjent-utdanningen

Om du liker Oz, Prison Break eller Orange is the New Black, er fengselsskolen en ypperlig anledning til å få en smakebit av livet bak murene, uten at det går utover ditt plettfrie rulleblad og skinnende rene vandel. Dette må også være en av de beste måtene å bli den mest interessante i vennegjengen eller sprite opp neste slektstreff. Fengselsbetjentutdanningen er toårig og aspirantene gis lønn under hele utdannelsen. En gjennomsnittlig aspirantlønn ligger på 294 100 kroner per år. Etter endt utdanning er du pliktig til å jobbe minimum ett år som fengselsbetjent. 
 

LES OGSÅ: Ni spørsmål du må stille deg før studievalget

 

Tollutdanningen

Hvor mange liter vin kan man egentlig ta med over grensen? Og hvis typen din snuser på fest, og du bare skal kjøpe røyk for faren din, kan lillebroren din ta med en ekstra flaske brennevin da? Disse spørsmålene vil du kunne svare på hvis du tar tollutdanningen. Men enda viktigere, som toller vil du medvirke til at milliarder kommer inn i statskassa i form av toll og avgifter, og du vil bidra i arbeidet mot økonomisk kriminalitet og smugling av ulovlige varer som dyr, narkotika og våpen. Grunnlønnen som tollaspirant ligger på mellom 280 000 og 360 000 kroner i året. Plikttjenesten er på 22 måneder. 
 
 

Førerhundtrener

Er du glad i hunder, mennesker og livet utendørs, kan førerhundtrenerutdanningen være noe for deg. Som førerhundtrener er ditt ansvar å finne og trene førerhunder til å passe sammen med svaksyntes behov og personlighet. Utdanningen er veldig ettertraktet blant søkere, men det er få plasser som utlyses. Det stilles høye krav for å bli førerhundtrener, og både arbeidserfaring og livserfaring teller når skolene gjør opptakene sine. Utdannelsen er lønnet, og du går rett ut i jobb når du er ferdig.
 
 

UD-aspirant

Kanskje en av landets mest høythengende utdannelser er Utenriksdepartementets aspirantkurs. Som UD-aspirant får du bidratt i utformingen av Regjeringens utenrikspolitikk innenfor eksempelvis sikkerhetspolitikk, økonomi, juss og kultur. Kravene for å bli en av kursets 15 aspiranter er omfattende, og de som blir tatt opp må belage seg på flere år i utenrikstjeneste. Aspirantene vil ved opptak bli avlønnet som førstekonsulent og tjene omkring 451 500 kroner per år.
 

LES OGSÅ: Ekspertens tips til valg av utdanning

 

Forsvaret

Hvis du har et ønske om å inspirere, bruke hodet og utfordres fysisk, er det mange muligheter i forsvaret. Forsvaret tilbyr lederutdanninger innenfor flere retninger, deriblant ingeniørutdanning, krigsskole, flygerskole og befalkurs i sjøforsvaret. Selv påstår Forsvaret at de har Norges beste lederutdanning, og du skal ikke se bort i fra at det stemmer. Med denne lederutdanningen vil du også bli ettertraktet i mange bransjer utenfor Forsvaret. Utdannelsen er gratis og du får lønn avhengig av type utdanning du velger. I tillegg får du tilgang på mange andre goder, som kurstilbud gjennom voksenopplæringen, og gratis lege- og tannlegebehandling. Plikttjeneste for ingeniør- og krigsskolestudenter er fire år. For piloter følger tolv år med plikttjeneste. 
 
 

Flygelederutdanningen

Elskes og hates du for din upåklagelige nøyaktighet? Er du glad i luftfart og penger, og har du lyst til å ha ansvar for hundrevis av menneskeliv? Da kan flygelederutdanningen være noe for deg. Også kjent som luftens dirigent, har flygelederen muligvis en av landets jobber med minst rom for feiling. Til gjengjeld er stillingen utrolig godt betalt, startlønnen ligger på rundt 560 000 kroner, og som elev har du en årslønn på 307 800 kroner under den praktiske treningen. Etter fullført utdanning er du forpliktet til tre års tjeneste i Avinor. 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: