(StudentTorget.no):

I Arbeidsgiverundersøkelsen har over 5000 arbeidsgivere fra offentlig og privat sektor for første gang svart på hva som er viktigst for dem når de skal ansette nyutdannede.

 

Åtte av ti av de spurte virksomhetene svarer at de vil ha behov for å rekruttere personer med bachelorgrad de neste fem årene. Seks av ti sier det samme om å rekruttere personer med master.

 

På spørsmål om hvilket fagfelt som var viktigst i rekrutteringen, er det tekniske fag/ingeniørfag som flest virksomheter peker på. I tillegg er det et stort behov for personer med lærerutdanning, helse- og sosialfag og økonomisk-administrative fag.

 

Rundt halvparten av virksomhetene svarer at de har behov for å rekruttere fagskolekandidater. Over 90 prosent av dem som har ansatt kandidater med fagskoleutdanning mener at de nye medarbeiderne svarer til forventningene.

 

– Regjeringen ønsker flere fagfolk med relevant og god utdanning tilpasset arbeidslivets behov. Resultatene fra arbeidsgiverundersøkelsen bekrefter at vi bør fortsette satsingen på fagskoleutdanning, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).


Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: