(StudentTorget.no):

California Institute of Technology er kåret til verdens beste universitet, de kapret plassen foran fjorårets vinner, Harvard University.
 
Universitetene kåres hvert år på listen kalt Times Higher Education, som viser hvor godt rykte universitetene har hos studentene selv. 
 
31.000 studenter fra 149 land har svart på undersøkelsen som er gjennomført av Times High Education og Thomas Reuters, skriver Aftenposten.no
 
 

Ikke best i Skandinavia

 
Blant de Norske universitetene var det Oslo som scoret høyest, de var ikke en del av de 200 beste universitetene ifjort, men tok i år en 181.plass. Universitetet i Bergen havnet på 191.plass, en nedgang fra fjorårets 135.plass.
 
Karolinska institutt i Sverige som havner øverst blant de skandinaviske landene, på 32. plass, etterfulgt av Lund universitet på 80. plass, og Uppsala universitet på 87.plass.
 
 
 

Caltech

 
California Institute of Technology (Caltech) ble grunnlagt i 1891 av den lokale forretningsmannen Amos G. Throop. 
 
Caltech er et privat forskningsbasert universitet i Pasadena, delstaten California i USA og blir gjenvlig  rangert som et av verdens ti fremste teknologiske universiteter. Caltech har hatt en rekke nobelprisvinnere blant sine studenter og lærekrefter.
 
På Caltech kan du studere alt innenfor ingeniørfag til samfunnsvitenskapligefag.