(StudentTorget.no):

Siden utdanning i utlandet ofte medfører høye studieavgifter, er det kanskje ekstra viktig å vite at man får valuta for både penger og studieinnsats når man skal velge hvilket universitet man skal søke seg til. For mange vil nok valget påvirkes av hvordan de aktuelle utdanningsinstitusjonene hevder seg i internasjonale rangeringer, men det kan vise seg å gi en falsk trygghet.
 
Anerkjente internasjonale rangeringslister som «Times Higher Education» (THE) hevder å kartlegge kvaliteten på universiteter over hele verden.
 
Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har derimot liten tillit til slike rangeringer. I en fersk rapport peker de nemlig på flere svakheter i rangeringene.
 
NIFU har analysert hva rangeringene faktisk måler og hvilke kriterier og indikatorer de bygger resultatene på. Rapporten viser at selve utdanningene er tilnærmet fraværende i rangeringene. Det legges også stor vekt på omdømme, altså hvilket inntrykk forskere utenfra har av de ulike institusjonene. 
 
Samtidig holdes det hemmelig hvor mange som har svart på disse undersøkelsene. NIFU hevder det kan være så lite som 10 til 20 stemmer som skiller en 140. plass fra en 290. plass.      
 
Resultatene som måles i undersøkelsene bak rangeringene, har svak sammenheng med det arbeidet institusjonene gjør for å heve kvaliteten i forskning og utdanning. Den anerkjente ARWU-rankingen avgjøres for eksempel i stor grad av hvor mange Nobelpriser og Fieldsmedaljer et universitet har mottatt gjennom tidene. I THE-rankingen er det antall siteringer og den hemmelige omdømmeundersøkelsen som er mest utslagsgivende.
 

Klikk her for å se alle studier og skoler i utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: