Hva gjør en Fagarbeider i industriell matproduksjon
Fagarbeideren følger produksjonen fra råvarene kommer inn i bedriften til produktet er ferdig og klart for utsendelse.
Vanlige arbeidsoppgaver:
- starte og stille inn produksjonsutstyret
- styre produksjonen fra start til produktet er ferdig
- kunne foreta enkle reparasjoner og generelt vedlikeholdsarbeid
- utføre kvalitetskontroller gjennom laboratorieanalyser
Fagarbeideren må alltid tenke matsikkerhet og hygiene. Det avanserte produksjonsutstyret sørger for at behovet for fagutdannede ansatte øker. Det er flere likheter med de øvrige restaurant- og matfagene når det gjelder kunnskaper om råvarer, produksjonsmetoder og produksjonsutstyr.
Du er enten faglig ansvarlig for produksjonen eller for en del av en produksjonslinje.
Nesten alle varer man finner i matbutikken kommer fra matindustrien, som er Norges nest største industri.
Som fagarbeider i industriell matproduksjon bør du være interessert i produksjonsprosesser. Du bør være godt organisert, samt jobbe effektivt og planmessig. I faget er det viktig med høy nøyaktighet i alle faser av produksjonen, du må også ha gode samarbeidsegenskaper.
Utdanning / kompetansekrav - Fagarbeider i industriell matproduksjon
Studievalg.no - Relaterte studier til Fagarbeider i industriell matproduksjon
Jobbmuligheter - Fagarbeider i industriell matproduksjon
KarriereStart.no - Temaside Fagarbeider i industriell matproduksjon
KarriereStart.no - Stillingsannonser Fagarbeider i industriell matproduksjon
KarriereStart.no - Arbeidsgivere Fagarbeider i industriell matproduksjon
Lønnsnivå - Fagarbeider i industriell matproduksjon
Det er vanskelig å angi noe generelt lønnsnivå for fagarbeidere i industriell matproduksjon. Lønnen varierer noe, avhengig av blant annet arbeidsoppgaver, ansvar, ansiennitet og formell kompetanse.