Hva gjør en Konditor

Konditor er et kreativt yrke, og pynting og sammensetning av kaker er konditorens spesialfelt.

Vanlige arbeidsoppgaver for konditoren:

  • lage alle typer kaker og søte bakervarer
  • lage glasurer, kremer og konfekt
  • betjene, vedlikeholde og rengjøre moderne produksjonsutstyr
  • jobbe for å tilfredsstille strenge krav til hygiene

En konditor bruker både tradisjonelle og nyere tilberedings- og konserveringsmetoder. Konditoren har kunnskap om råvarepriser og kvalitet på råvarer.

Mange konditorer har også svennebrev som baker.

En konditor må være kreativ og ha sans for farge og form. Du må kunne planlegge arbeidet og jobbe effektivt, samt være hygienisk og nøyaktig.

Utdanning / kompetansekrav - Konditor

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Konditor

Jobbmuligheter - Konditor

Som konditor kan du jobbe i bakerier, konditorier og i storhusholdninger som hoteller, restauranter eller cruiseskip.

KarriereStart.no - Temaside Konditor

KarriereStart.no - Stillingsannonser Konditor

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Konditor

Lønnsnivå - Konditor

Lønnen vil avhenge av erfaring og utdanning. Minstelønn for konditorer er 300 000 kroner (Kilde: Baker- og Konditorbransjens Landsforening 2013). 

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner