Hva gjør en Sølvsmed

Sølvsmeden eller korpussølvsmeden lager alt fra fat, kanner, lysestaker, sølvbestikk til smykker. En sølvsmed bruker tegninger og sølvplater i fremstillingen. Mesteparten av sølvbestikket som produseres i dag fremstilles ved hjelp av maskiner, men blir etterbehandlet manuelt.

Vanlige arbeidsoppgaver er:

  • saging, filing og hamring
  • lodding og polering
  • reparering og restaurering av sølvgjenstander
  • stelle og vedlikeholde maskiner og verktøy

Som sølvsmed har du god kunnskap om sølv, metallurgi og kjemikalier, og formsans. Forståelse for kulturhistorien er viktig, men også evnen til å forme nye uttrykk og gi produktene eget særpreg.

Beslektede fag er gullsmed og filigranssølvsmed.

Du bør være kreativ, ha sans for proporsjoner og tenke helhetlig. I tillegg bør du ha god konsentrasjonsevne og være nøyaktig. 

Utdanning / kompetansekrav - Sølvsmed

 

Studievalg.no - Relaterte studier til Sølvsmed

Jobbmuligheter - Sølvsmed

Sølvsmeder arbeider i små bedrifter med en eller noen få ansatte håndverkere. Noen driver eget verksted, mens andre kan være ansatt i gullsmedbutikker.

KarriereStart.no - Temaside Sølvsmed

KarriereStart.no - Stillingsannonser Sølvsmed

KarriereStart.no - Arbeidsgivere Sølvsmed

Lønnsnivå - Sølvsmed

Selvstendig næringsdrivende vil ha varierende inntekter. Håndverkere i varehandelen tjener i gjennomsnitt 394 800 i året (SSB 2012).

 

Takk til / Kilder

Studievalg.no - Norges komplette studiesøk og skolesøk KarriereStart.no - ledige stillinger og bedriftspresentasjoner


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: