(StudentTorget.no):

StudentTorget meldte i mai at studenter ved NTNU i Trondheim opplevde å få utlevert en eksamensoppgave som var identisk til fjorårets kontinuasjonseksamen. 
 
Nå har saken vært oppe i klagenemnda hvor det ble besluttet at eksamenen skal annulleres. Dette gjør at 300 studenter blir nødt til å avlegge ny eksamen til høsten.
 
Ved sammenligning så de to eksamensoppgavene helt identiske ut, bortsett fra ordlyden på to underspørsmål og noen skrivefeil som er rettet opp i. 
 
Leder av Norsk studentorganisasjon Kim O. Kantardjiev uttalte i mai at det virker skjødesløst å gjenbruke eksamen, spesielt etter så kort tid.
 
Han mener at det er uheldig at flere av studentene skal ha hatt tilgang på eksamen før eksamensdagen, men at det er viktig at feilen ikke går utover elevene. De har brukt materiale som har vært tilgjengelig. Ansvaret ligger ikke hos dem.
 
Cathinka Thyness, Leder for Studenttinget,sier til adressa.no at det er hårreisende at eksamensoppgaven er gitt to ganger.

– Det er helt hårreisende at de kan kopiere en eksamensoppgave. Hadde det vært en student hadde de blitt tatt for fusk. Det viser at kvalitetssikringen ikke har vært god nok. Det er trist for de studentene det gjelder, at en feil skal påvirke 300 studenter, sier Thyness.

Nå håper hun at NTNU kvalitetssikrer rutinene og sørger for at det ikke skjer igjen.

Prorektor for utdanning ved NTNU, Berit Kjeldstad, beklager ovenfor de studentene det gjelder, og lover at NTNU kommer til å være imøtekommende ovenfor studentene og vise fleksibilitet slik at de kan avlegge ny eksamen.
 
Begrunnelsen fra klagenemnda vil bli offentliggjort mandag, og NTNU vil da komme med ytterligere informasjon til studentene.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: