(StudentTorget.no):

– Rentene våre har vært stabilt lave en lang periode nå, og fra 1. juli får vi historiens laveste flytende rente i Lånekassen, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen. 
 
Flytende studielånsrente synker med drøyt 0,1 prosentpoeng fra dagens nivå, som er 2,477 prosent. 
Sju av ti har flytende rente
429 700 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 169 100 har fast rente.
 
I perioden 1.–12. april kunne kunder i Lånekassen binde renta på 2,771 prosent for tre år, 3,162 prosent for fem år og 3,844 prosent for ti års bindingstid. 
 
Renta i Lånekassen er markedsstyrt og basert på beregninger fra Finansdepartementet. 
 
– Studielånsrenta er rekordlav nå fordi styringsrenta til Norges Bank fortsetter å være lav og fordi markedsrentene igjen har begynt å nærme seg styringsrenta, sier Herstad. 
 
Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. De som ikke aktivt søker om fast rente, vil automatisk ha flytende rente. 
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge

 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: