(StudentTorget.no):

– Søker du etter fristen, går du glipp av støtte for vårsemesteret, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, i en pressemelding. 
 
Studenter som har søkt om støtte for hele året, skal ikke søke på nytt. Men har det skjedd endringer, må du melde fra til Lånekassen om det. 
 
Studenter som for eksempel har flyttet hjemmefra, har økt studiebelastningen eller har fått barn i løpet av utdanningsåret og har rett til forsørgerstipend, må melde fra til Lånekassen om det senest 15. mars. Slike endringer kan føre til at man har rett til mer penger fra Lånekassen. For eksempel kan en student som har flyttet på hybel i løpet av semesteret, ha rett til utdanningsstipend.
 
– Studenter som har flyttet for seg selv, må melde fra til Lånekassen senest 15. mars for å ha rett til omgjøring av lån til utdanningsstipend, sier Herstad.
 
Studenter kan få 48 925 kroner som basisstøtte for dette vårsemesteret. Hele beløpet utbetales som lån, men studenter som bor borte fra foreldrene, kan få 19 570 kroner gjort om til utdanningsstipend etter bestått eksamen, dersom de ikke har hatt inntekt eller formue over fribeløpene.
 
Den enkleste måten å melde fra om endringer på, er å sende en e-post fra postkassa på Dine sider på lanekassen.no.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet