(StudentTorget.no):

Tidsminister, eller næringsminister Monica Mæland er ansvarlig statsråd for Justervesenet, og har ved hjelp av Justervesenets atomur, full kontroll på nøyaktig tid.

- Sommertid ble innført i en rekke land i Europa i 1916. På denne måten fikk man lys en time lengre på kveldene om sommeren. Slik kunne man spare litt energi. Energisparingen er ikke så viktig lenger i våre dager, men vi liker lange lyse kvelder, sier Mæland i en pressemelding.

I dag er vi vel kanskje ikke like opptatt av dette, da vi har Earth Hour hvert år, hvor stadig flere folk over hele verden markerer miljøkrisen ved å skru av alt av lys i én time. Årets Earth Hour ble avholdt 23. Mars i år, og nederst i saken kan du se video fra eventen.

Norge har praktisert sommertid siden 1980, men hvilken vei skulle vi skru klokken igjen? En grei huskeregel er at klokka alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså, en time tilbake på høsten (mot sommeren) og en time frem på våren (mot sommeren).

Dermed skal vi søndag 30. mars 2014, stille klokka frem én time fra klokken 02.00 til 03.00.
Forhåpentligvis glemmer utestedene dette og holder dørene åpne frem til klokken 04.00 i helga!

 

 

LES OGSÅ: 40 funfacts om skjegg og annen moro

 
 
 
 
 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: