Vi spurte foreleser ved Høyskolen Kristiania, Nils Høgevold, om hvorfor man bør velge å studere Bachelor i Markedsføring og salgsledelse.

Nils M. Høgevold er førsteamanuensis og faglig ansvarlig for Bachelor i Markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania. Han er utdannet siviløkonom og har sin næringslivsbakgrunn fra blant annet Freia, SCA Mølnlycke, Tjæreborg samt bred konsulenterfaring gjennom 20 år.

På Høyskolen Kristiania underviser han innenfor emnene salg og relasjonsledelse, men har tidligere også undervist innen markedsføringsledelse, markedskommunikasjon og merkevareledelse.

Først Nils, hva er Bachelor i Markedsføring og salgsledelse?

Bachelor i Markedsføring og salgsledelse på Høyskolen Kristiania er det eneste bachelorstudiet i Skandinavia med så mye fokus på salg. Vi er også en av få høyskoler i Europa og eneste i Skandinavia som er anerkjent som ”Top Sales Schools» av bransjeorganisasjonen SEF. Dette er en viktig anerkjennelse for vårt studieprogram.
Grunnen til at vi er en Top Sales School er at vi har hele 75 studiepoeng (10 fag) med fokus på salg/salgsledelse! Studiet er derfor helt unikt i Norge. Vi fokuserer på kombinasjonen mellom salg og markedsføring ettersom disse to avdelingene ofte er de største avdelingene i bedriften.

Studiet fokuserer også mer på «business-to-business» – markedsføring enn hva de andre studiene hos oss gjør. Det her de fleste jobbene innenfor salg og markedsføring finnes. Mange vil nok også si det er her man finner de mest interessante jobbene.

Hva er dine beste grunner til hvorfor man skal velge dette studiet?

Kombinasjonen av salg og markedsføring gjør deg spesiell på arbeidsmarkedet. Etter utdannelsen finnes det gode jobbmuligheter, og med en spesialisert utdannelse innen salg vil det by på gode vekst- og karrieremuligheter. Mange jobber i dag med salg, men svært få har en formell kompetanse. Noe som blir avgjørende å ha i fremtiden.

Bachelor i Markedsføring og salgsledelse er også et studium med svært dyktige forelesere, som både har solid teoretisk utdannelse og praktisk salgs- og markedserfaring fra ledende norske og internasjonale bedrifter. Studiet har dessuten meget fornøyde studenter.


Hvem passer dette studiet for? Må man være en «selger»?

Absolutt ikke! Dette studiet passer for alle. Er du utadvendt og glad i å jobbe med andre mennesker vil du ha glede av å studere Bachelor i Markedsføring og salgsledelse. Det som kjennetegner studentene våre er at de har empati og interesse for å jobbe sammen med andre mennesker.


Hva slags type stillinger kan man forvente seg etter denne utdannelsen?

Hovedkategoriene er, som studienavnet tilsier, innen salg, markedsføringsavdelinger og på sikt kunne bli en leder av disse.
Eksempler på stillingstitler våre studenter har:
• Selger
• Key Account Manager (KAM)
• Prosjektleder
• Salgssjef
• Store manager
• Avdelingsleder
• Regionsjef
• CRM manager, for å nevne noen.
Gjennom årlige kandidatundersøkelser svarer våre tidligere studenter at de jobber i firmaer som: IKEA, Visma, Match – Voice Norge, If Skadeforsikring, Statoil Fuel Retail, Eniro, Nestlè, Hafslund, Dagens Næringsliv, Tesla Motors, Jernbaneverket, Vinmonopolet, Senter for flyktninger og innvandrere, for å nevne noe.


Helt til slutt, hvorfor bør man velge Høyskolen Kristiania til høsten?

For å svare på det, vil jeg trekke fram hva Assistant Professor of Marketing ved Florida State University, Leff Bonney sa da han fikk se hvordan salgsstudiet vårt er bygget opp:
«Kristiania University College’s sales program is one of the most comprehensive programs that I have seen in a long time. We definitely can learn from their program in terms of adding some unique yet impressive courses to our own curriculum at Florida State University.
The students at Kristiania University College should take pride in knowing that they are getting a world-class sales education in their program. Well done!»


Vil du studere markedsføring?

På Høyskolen Kristiania finner du noen av landets beste forelesere innen markedsføring. Foreleserne på Høyskolen Kristiania har utgitt en rekke bøker, artikler og kronikker, og blir ofte brukt som eksperter av mediene. Mange har også lang fartstid fra næringslivet og dette preger undervisningen som ofte berikes med praktiske caser. Høyskolen tilbyr flere studier innenfor markedsføring:


BACHELOR I MARKEDSFØRING OG MERKEVARELEDELSE | BACHELOR I MARKEDSFØRING OG SALGSLEDELSE | MASTER I MARKEDSFØRINGSLEDELSE

Adlibris: Norges største bokutvalg. Pensumgaranti og fri frakt for studenter. 20 % rabatt på mengder av pensum! Kjøp her

Lensway:
20 % rabatt på alle linser. Kjøp her 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: