Aniva setter ekstra stor pris på er at fagene er satt sammen slik at hun får en helhetlig forståelse av det store organisasjonsbildet.

Navn og alder: 

Kristine Aniva Sjøholt Lund, 24 år

Kommer fra: 

Skjetten i Skedsmo kommune

Studerer:

HR og Personalledelse ved Høyskolen Kristiania i Bergen

Hva er det beste med å studere?

Det beste med å studere er at du får et innblikk og en større forståelse for noe du interesserer deg for.

Hva er det beste med ditt studium?

Hvor skal jeg starte? Det er så mye bra med HR-studiet. For det første så er det midt i blinken i forhold til mine interesser, og det er ”spot on” det jeg har lyst til å jobbe med når jeg skal ut i arbeidslivet. Det jeg setter ekstra stor pris på er at fagene er satt sammen slik at du får en større og helhetlig forståelse av det store organisasjonsbilde. Vi har alt fra arbeidsrett til bedriftsøkonomi, rekruttering og internasjonal HR. For at en organisasjon skal fungere er det mye som må være i fokus og studiet er skreddersydd til at du ikke skal glemme noe. I tillegg så er dette en studieretning som gjør at du kan jobbe i nesten alle bransjer. Om du vil jobbe i oljen kan du det eller sykehus og helsesektor. Til og med barnehage for den slags skyld. Studiet handler om mennesker og hvordan de sammen driver organisasjonen fremover.

Hva er det beste ved strøket du bor i?

Jeg bor midt Bergen sentrum, nærmere bestemt ved Grieghallen. Det beste med å bo her er at det er gåavstand til absolutt alt. For meg tar det lengre til å finne en buss enn å gå direkte dit jeg vil. Jeg har tre matbutikker innenfor 100 meters rekkevidde, litt lengre borti gata ligger utestedene på rekke og rad og det tar meg 15 min å gå til skolen.


Hva er typisk Bergen?

Det mest typiske med Bergen er at alle tror at det regner hele tiden, og ja, det gjør jo kanskje i og for seg det. Sannheten er at det regner kanskje bare en times tid i løpet av hele dagen, også sier man at det er en regnværsdag. Men siden man aldri vet når regnet kommer så har jeg ALLTID en paraply i hver veske. Jeg telte akkurat paraplyene jeg har i leiligheten, vi har 17 stykk i alle mulige størrelser og farger.. #forbruksvare


Hva er det beste med å være student i Bergen?

Det beste med å være student i Bergen må være selve studentmiljøet. Bergen er rett og slett en studentby. Det er mye liv og røre uansett hvilken årstid det er, og alltid noe å finne på. Det som og er bra med å være student her er at alt er veldig sentralt. Selv om Bergen er en av de største byene i Norge så er selve sentrum lite. Jeg kan gå fra den ene enden av byen til den andre på rundt 20 min. Det er svært digg når man eksempel er ute på byn eller skal møte venner.


Vil du studere noe innenfor ledelsesfag?

Ledelsesfag handler ikke bare om å bli en leder, men også om å forstå hvordan organisasjoner og mennesker fungerer og samhandler seg i mellom og med omgivelsene. Høyskolen Kristiania tilbyr fem bachelorstudier innenfor ledelse:

BACHELOR I HOTELLEDELSE | BACHELOR I HR OG PERSONALLEDELSE | BACHELOR I KREATIVITET, INNOVASJON OG FORRETNINGSUTVIKLING | BACHELOR I LEDELSE OG SERVICESTRATEGI | BACHELOR I REISELIVSLEDELSE OG OPPLEVELSESUTVIKLING