Hun mener at et av Høyskolen Kristianias viktigste fortrinn er at hotellstudiet bygger på kompetansen bransjen etterspør i fremtiden.

Elin har doktorgrad i merkevarebygging av destinasjoner fra Norges Handelshøyskole og lang nasjonal og internasjonal reiselivserfaring. Hun har blant annet vært konsernsjef i reiselivsdestinasjonen Myrkdalen Fjellandsby AS, adm. direktør i Fjord Norge AS, adm. direktør i reisebyråkjeden UniReiser AS og direktør for Norges Turistråds kontor i USA.

Hvilke punkter er det høyskolens hotellutdannelse er unike på?

Med større forretningsforståelse enn andre hotellhøyskoler utdanner vi fremtidige hotelledere som forstår markedet. Kandidater som ikke bare kan noe om daglig hotelldrift, men også som kan salgs- og serviceledelse, kostnads- og inntektsstyring, posisjonering og merkevarebygging og forstår hvordan man skaper gode resultater gjennom sine medarbeidere. Vår Bachelor i Hotelledelse gir utmerket grunnleggende kunnskap innenfor disse fagområdene for å sikre at de kan lønnsom hotelldrift når de skal ut i arbeidslivet.

Hvem passer hotellstudiet for?

God hotelldrift består i hovedsak av optimale interaksjoner mellom kunder og medarbeidere. Søkere bør derfor være utadvendt og initiativrik med høy gjennomføringsevne og interesse for servicebransjen og reiselivsnæringen.


Typiske hotellstudenter er «do’ers» som er flinke til å få ting gjort og liker å ta initiativ for å lykkes i særlig grad i studiet og senere i hotellnæringen. En interesse for hotell og servicefaget nasjonalt og internasjonalt er også en fordel.

Å interessere seg for å utvikle mennesker som jobber i organisasjonen og samtidig skape unike kundeopplevelser sammen med disse, gjør dette faget til noe helt spesielt.

Hva slags type stillinger kan man forvente seg etter hotellutdannelsen?

Med en Bachelor i Hotelledelse fra Høyskolen Kristiania blir man sett på som en verdifull ressurs for bransjen og har raskt muligheten til å vinne kampen om spennende og utfordrende stillinger i en bransje som ofte kjennetegnes av at man kan jobbe seg fra gulvet og opp til toppen.

LES OGSÅ: Bachelor i Reiselivsledelse - studentintervju Simone


Mange av våre studenter ser dessuten for seg i fremtiden å jobbe innen faget utenfor Norges grenser og tilegne seg internasjonal erfaring. Dette gir tilnærmet ubegrenset med jobbmuligheter.


Må man ha et spesielt ønske om å jobbe på hotell for å velge dette studiet?

Gjerne det, men det er ikke et absolutt. Det eksisterer selvsagt også jobbmuligheter utenfor hotellbransjen. Servicenæringen er i sterk vekst. Det betyr at bransjer som vi i dag ikke nødvendigvis forbinder direkte med serviceindustrien i fremtiden vil tilhøre den. Ta helsesektoren som et eksempel:



Drift av sykehus og klinikker vil i framtiden kreve fagkompetanse som denne næringen ikke nødvendigvis besitter i dag. Servicenæringen byr dessuten allerede på et mangfold av stillinger med gode muligheter for spennende jobber. Det være seg innen cruisebransjen, restaurantbransjen, resortdrift, event, transportbransjen, for eksempel innen fly og togtransport. Vi har tidligere studenter i alle disse næringene.


Hvorfor bør man velge dette studiet?

Med en Bachelor i Hotelledelse kan jobbmulighetene stå i kø innen servicebransjen og sikre studentene interessante jobber for årene fremover. 

Dette betinger derimot at studenten deltar aktivt i studiet og har høy grad av læringsinitiativ. Aktiv læring og høy deltakelse står helt sentralt for å lykkes, både på vårt studium og i videre arbeidsliv.


Vil du studere noe innenfor ledelsesfag?

Ledelsesfag handler ikke bare om å bli en leder, men også om å forstå hvordan organisasjoner og mennesker fungerer og samhandler seg i mellom og med omgivelsene. Høyskolen Kristiania tilbyr fem bachelorstudier innenfor ledelse:

BACHELOR I HOTELLEDELSE | BACHELOR I HR OG PERSONALLEDELSE | BACHELOR I KREATIVITET, INNOVASJON OG FORRETNINGSUTVIKLING | BACHELOR I LEDELSE OG SERVICESTRATEGI | BACHELOR I REISELIVSLEDELSE OG OPPLEVELSESUTVIKLING