Mia har alltid vært utrolig glad i å skrive, og derfor ble journalistikk et naturlig valg for henne.

Navn og alder:

Mia Louise Eikner, 20 år

Kommer fra:

Bergen

Studerer:

Bachelor i Journalistikk ved Høyskolen Kristiania i Bergen

Bor:

Bergen

Hvorfor valgte du å studere Bachelor i Journalistikk på Høyskolen Kristiania?

Jeg har alltid vært utrolig glad i å skrive, og derfor ble journalistikk et naturlig valg. Det å formidle viktige saker til andre mennesker er utrolig kjekt, og man jobber mye med mennesker, noe som er veldig morsomt. Jeg valgte å begynne på Høyskolen Kristiania fordi jeg visste ganske mye om skolen fra før og visste at man jobbet svært praktisk. Dette er viktig når man utdanner seg til journalist, for man må skrive for å bli god og det begynte vi med allerede første skoledag.

Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

En vanlig studiedag varierer selvsagt litt etter hvilket emne vi har, men når vi har emner hvor vi skal produsere mange saker i løpet av en kort periode er dagene ofte slik:

• Forelesning 08.15 til 11.00 og da har vi gjerne litt undervisning med powerpoint først.
• Deretter tar vi litt idémyldring felles i klassen. Snakker om hvilke idéer vi har til saker.
• Vi jobber videre med disse idéene, finner ut hvem vi vil snakke med og avtaler intervjuer.
• Resten av studiedagen bruker man på å forberede intervju og gjøre saken så klar man kan.

Hvilken foreleser inspirer deg mest?

Arild Hamre som er vår hovedlærer er svært dyktig innen sitt felt, og har lang erfaring fra journalistikken. Han gir meg mange gode råd, og er en dyktig foreleser. Magrethe Bratt som vi hadde i ett emne forrige semester syntes jeg også var svært flink og henne lærte jeg mye av.

Hva slags case jobber dere med?

For øyeblikket jobber vi med en reportasje fra studieturen vi hadde til Berlin i mars. Det er utrolig spennende å jobbe med.


Hva liker du best med å studere i Bergen?

Bergen er jo min hjemby, så jeg elsker å bo og studere i Bergen. Her har jeg alle vennene mine og familien min, så det passer meg perfekt. Studentmiljøet i Bergen er utrolig bra og veldig inkluderende.


Hva ønsker du å jobbe med etter studiene?

Jeg er fortsatt ganske usikker, men tror jeg kommer til å studere videre. Jeg har lyst å jobbe med kommunikasjon. Da jeg var i praksis i januar og februar var jeg i kommunikasjonsavdelingen til TV2 og der trivdes jeg veldig godt. Så det kan hende jeg studerer videre og får bedre kompetanse til å bli kommunikasjonsrådgiver.


Kommunikasjon handler om å informere, påvirke og underholde. Høyskolen Kristiania tilbyr seks studier innenfor kommunikasjonsfag på både fagskole- og høyskolenivå:

BACHELOR I JOURNALISTIKK | BACHELOR I KREATIV MARKEDSKOMMUNIKASJON | BACHELOR I PR OG SAMFUNNSPÅVIRKNING |FAGSKOLESTUDIUM I DITIGAL MARKEDSFØRING | FAGSKOLESTUDIUM I PROSJEKTLEDELSE | FAGSKOLEUTDANNING I REKLAME OG MERKEKOMMUNIKASJON