Hva er fasiten på å få et bra studentliv? Det aller viktigste er å ha det bra med seg selv. Man må sørge for å spise sunt, trene, ha det bra psykisk, være i et bra miljø, holde orden i livet sitt og ha et sosialt liv. Man må også finne gode studieteknikker og være motivert.


For at du skal gjøre det bra som student, så må du ha det bra fysisk og psykisk! Da hjelper det å spise sunt og trene. Skaff deg kunnskap om kosthold og ernæring og sørg for å spise variert og få i deg alle vitaminer og mineraler. Hold deg også i fysisk aktivitet hver dag. Man skal være i aktivitet i minst en halvtime om dagen. Ta med klassekameratene dine ut i naturen eller på treningssenteret. Et godt sosialt liv er også viktig for at studentlivet skal bli bedre. Gjør det til en vane med å ta initiativ til å bli kjent med andre. Boost det sosiale livet ditt ved å skaffe deg fritidsaktiviteter, gå på kurs og delta på skolearrangementer.


Gode studieteknikker er viktig for at karakterene skal bli bra. Planlegg leseøktene dine. Sett deg gjerne ned på søndagskveld og planlegg uken din. Skriv ned på et ark hvordan du skal studere fra dag til dag. Sett deg mål, delmål og tidsfrister. Ta et og et kapittel om gangen og gjør notater fra hvert kapittel. Lag også egne spørsmål fra kapittelet og få andre til å høre deg.


 

Belønning øker motivasjonen. Belønn deg selv etter at du har gjennomført målet ditt. Belønn deg selv med ett plagg, en middag eller en kinotur. Ha korte, men effektive økter! Ta også jevnlige pauser. Mellom leseøktene kan du ta deg en tur ut i skogen, gjøre yoga, ha hjemme-SPA eller spise noe godt. Tenk gjennom om du er konsentrert nok. Får du gjort det du skal innenfor tidsfristene? Hvis ikke så prøv å finn ut hva det er som gjør deg ukonsentrert og gjør noe med det.


Å være motivert er viktig når du studerer. Finn ut hva som gjør deg motivert. Kanskje du blir motivert av å studere i en gruppe? Eller av å ha en kopp kaffe og bær ved siden av deg når du jobber? Eller å ha på musikk? Noen synes man studerer bedre hvis man trener før man skal studere. Mange blir mer motivert hvis man jobber på et bibliotek eller en kafe. Det er også viktig å minne deg selv på positive ting. Lag gjerne en lapp ved siden av senga hvor du skriver opp mål og ønsker. Tenk at du hver eneste dag jobber for å nå dem. Heng også opp en lapp ved senga med ting som gjør deg glad. Sørg for å le mye med andre, spill masse spill og gjør koselige ting!

LES OGSÅ: Cape Town og fjellturerEllers er det viktig å ha orden i livet sitt! Å bo et sted du trives, gjøre det koselig rundt deg, ha det rent og ryddig, holde orden i økonomien, være velstelt og spare så mye du kan!


Studietiden er den beste tiden i livet ditt! Skap deg et knallbra studentliv!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet