Hei! Jeg heter Nathally Santos, studerer på Universitetet i Oslo, og er enkeltemnestudent her. Som enkeltemnestudent er det ofte veldig vanskelig å få med seg alt du trenger å vite av informasjon. Etter å ha gått på universitetet i en uke fant jeg ut at jeg trengte flere bøker enn det jeg hadde forestilt meg. Da jeg så over pensumlistene på nettet, ble jeg sjokkert over å se en hel liste med pensum for et fag. Wow… Jeg føler meg dum som ikke sjekket dette før. Nå står jeg her med tre enkeltemner og må skaffe meg alle bøkene så fort som mulig. Jeg har telt, og til sammen skal jeg ha over syv bøker! Og som fattig student... Selvfølgelig kan jeg ikke betale for alle de bøkene når en bok nærmest koster 500 kroner! Jeg er ny på dette studentlivet på universitetet, så alt har kommet som et sjokk for meg.

 

Jaja... Nå har jeg oversikt i hvert fall, men jeg angrer på at jeg ikke forberedte meg før. Når jeg søkte opp bøkene på biblioteket og tenkte at «Ikke tale om at jeg betaler for alle de bøkene!», så traff realiteten meg, eller karma fordi jeg hadde vært så sløv med å sjekke opp fagene nærmere. Absolutt ALLE bøkene jeg trengte er utlånt, så jeg ender visst opp med å måtte betale for alle bøkene... I hvert fall de aller fleste. Lommeboka gråter av å bare høre dette. Hjertet mitt også.

 

Så ja, mitt tips til dere (og som jeg definitivt burde ha fulgt selv) er: Ikke vær lat! Skaff deg pensumbøkene du trenger på biblioteket så fort som mulig, hvis ikke ender du opp som meg!

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: