Jeg heter Pernille, er 19 år gammel og kommer fra Oslo. Noen har kanskje lest den tidligere utvekslingsbloggen min, men for dere som ikke kjenner meg, så reiste jeg på utveksling med Explorius til Brenham, Texas skoleåret 2014/15. Der levde jeg virkelig the american dream, og heldig som jeg var, endte jeg opp med en vertsfamilie som i dag er som et andre hjem for meg. Opplevelsen der nede fikk meg til å innse at det norske skolesystemet ikke var noe for meg, og at jeg ville tilbake på reisefot så fort som mulig.

Allerede når jeg kom hjem fra utvekslingsåret begynte jeg å se på muligheter til å dra tilbake til USA å fortsette studiene. Med de mulighetene vi har i Norge til å studere utenlands var det mange veier for meg å gå, men det var ikke før jeg fikk høre om American College of Norway at jeg visste at det var akkurat det jeg ville. Jeg ville ta en bachelor i USA etter videregående. Så da fullførte jeg VG3, og begynte på ACN høsten 2016. American College of Norway er et amerikansk community college i Moss som lar deg ta freshman year av en bachelorgrad, for så å fortsette studiene på ett valgfritt universitet i USA. I Mai er jeg ferdig å studere der, og siden vi allerede er i April betyr det at jeg nå går inn i mine siste uker. Det har vært en helt fantastisk mulighet og opplevelse som jeg er veldig takknemlig for, men nå er jeg klar for å reise. Endelig skal jeg flytte til USA igjen.

​Universitetet jeg skal gå på heter Texas State University og ligger i San Marcos, Texas. Jeg og vertsmoren min var og besøkte forskjellige universiteter forrige sommer, men det var Texas State jeg virkelig følte passet meg best. Alt av planlegging og søknader er så og si ferdig, jeg mangler kun å dra til ambassaden for å få visumet mitt. Flybilletter er allerede bestilt – 29 Juli er avreisedatoen min, og jeg gleder meg til å dele min journey med dere!


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: