Livet er stappfullt av valg, og kanskje en av de viktigste overhengende valgene man gjør dreier seg om jobb. Spørsmålet er rett og slett så viktig at det vanligvis formuleres som «Hva skal du bli?».

Mange er langt på vei til å «bli noe» som følge av studievalg, men man kan fort angre seg, eller slite med å i det hele tatt se hva som er i andre enden.

I denne episoden har vi igjen med oss Elaine Bloom (@elaine_bloom), som hjelper oss med å bedre forstå karriere som konsept og kall som følelse.

Elaine er profesjonell karriereveileder, men ettersom karriere som begrep oppleves som stressende av mange, ville hun heller kalt seg livsveileder.

 Karriere, jobb, det å være student, det kan ikke sees på som isolert fra andre arenaer i livet. Vi er på så mange arenaer, og alt henger sammen.

 

SO #52: Hvordan finne sitt karrierekall?

Programleder: Sigurd Solheim

Gjest: Elaine Bloom

Produsent: Kubrix

 

Elaine påpeker hvordan arbeid er en så stor del av hverdagen, og da åpenbart må sees i sammenheng med fritidsaktiviteter, nære relasjoner og andre elementer i hverdagen.

Når det kommer til å finne sin egen karriere, er det du selv som må sette sammen din egen løsning. Og samtaler som denne er god hjelp på veien mot selvsikre karrierevalg.

 Vi har ikke svaret på alt. Det handler om å snakke om karriereskammen, snakke om at det er sykt vanskelig å vite hva man skal velge.

Hvis du lurer på hvor viktig det er med en plan B, om man bør jakte fullkommenhet i arbeidslivet eller om man alltid bør gå for drømmejobben, er dette episoden for deg!

Det er faktisk også episoden for deg som allerede har landet på tryggheten, men lurer på om man burde ha vært mer ambisiøs i karrierevalgene.

Men hva hvis du angrer på studievalget, er dette episoden for deg da? Ja! Svaret er ja. Dette er episoden for alle!

Hvis du har blitt like stor fan av Elaine Bloom som vi har blitt, vil vi anbefale å sjekke ut mer av hennes innhold på elainebloom.no.

Lytt til Studentopplysningen på YoutubeSpotify og Apple Podcast.

Husk å følge Studenttorget.no på Instagram, slik at du får med deg de nyeste sakene og de siste oppdateringene!