(StudentTorget.no):
Har du og vennene dine lyst på restaurantmat men ikke penger til å spise ute? Tapas er både billig og sosialt, og ikke minst utrolig godt. Hvis alle tar med hver sin rett til tapaskvelden trenger det heller ikke å bli veldig dyrt. Her er våre tapasforslag til en vellykket kveld:
Enchiladas
Dette trenger du til fire stykker:
4 stykk hvetetortillas
4 ss tacosaus
200 gram stekt kylling eller kyllingkjøttdeig
1,5 dl revet ost
½ stk hakket løk
|
![]() |
Slik gjør du:
1. Smør en tortillalefse med tacosaus og fordel kylling, ost og løk over.
2. Legg den andre lefsen på toppen og stek lefsene i middels varm stekepanne. Snu dem et par ganger ved hjelp av en stekespade. Enchiladasen er ferdig når den er gyllenbrun og osten har smeltet.
3. Skjær enchiladasene i snipper før servering.
Ovnsbakte chorizospyd
Dette trenger du til fire stykker:
200 gram chorizopølse
12 stykk cherrytomater
1 ss olivenolje
1 ts malt pepper
Trepinner eller grillspyd
2 ss friske urter
Slik gjør du:
|
OVNSBAKTE CORIZOSPYD: Enkelt og ikke minst veldig godt! |
1. Del chorizopølsene i 1-2 cm store stykker og sett dem på spydene sammen med tomatene.
2. Legg spydene i en ildfast form, krydre med pepper, og ha på olivenolje. Bak de i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
3. Dryss friske, hakkede urter over. Server gjerne en mild saus eller dip til.
Fylte sjampinjonger
Dette trenger du:
10 friske sjampinjonger
1 løk
2 ss olivenolje
150 gram spekepølse
2 båter hvitløk
3 ss bladpersille
1 ts paprikapulver
½ ts salt
½ pepper
Slik gjør du:
1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
|
![]() |
2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
Kyllingruller i spekeskinke
Dette trenger du:
400 gram kyllingkjøttdeig
1 stykk finhakket løk
2 ss tacosaus
2 ss chillisaus
2 båter revet hvitløk
|
![]() KYLLINGRULLER I SPEKESKINKE: Prøv disse smakfulle kyllingrullene. |
1 ts paprikapulver
1 egg
1 ts salt
Ca. 10 skiver spekeskinke
Slik gjør du:
1. Bland kyllingkjøttdeigen med alle ingrediensene unntatt spekeskinken i en hurtigmikser. Brett spekeskinkeskivene i to på langs og legg på ca. 1 ss kyllingkjøttdeig. Rull sammen og fest med en trepinne.
2. Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder, deretter i iskaldt vann. Ta av skinnet og skrap ut frøene. Del tomatene i små terninger. Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene. Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn limesaft og chilisaus. Dryss over hakket korinader.
3. Stek kyllingrullene ved middels varme 4-5 minutter.
Asparges og parmesanost i spekeskinke
Dette trenger du:
8 skiver spekeskinke
|
|
8 stykk frisk grønn asparges
150 gram parmesan skåret i 8 staver
Slik gjør du:
1. Rens aspargesen og kutt av rotenden. Skrell den nedre delen med en potetskreller. Forvell i kokende vann i 3-5 minutter, avhengig av tykkelsen på aspargesen.
2. Skyll aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokingen og tørk dem forsiktig.
3. Bunt sammen en stav av parmesanost og en asparges og bind sammen med en skive spekeskinke. Legg dem på et serveringsfat.
Focacciabrød
Dette trenger du:
½ pakke gjær
6 dl vann
800 gram hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
3 dl olivenolje
1 glass sorte oliven
2 båter hvitløk
|
![]() FOCCACIA: Brød er en selvskreven gjest på tapasbordet. |
1 stk rødløk
1 stilk frisk rosmarin
1 ss havsalt
1 del parmesan eller annen ost
Slik gjør du:
1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunkent vann.
2. Tilsett mel, salt, sukker, oliven og 1 dl av olivenoljen i den lunkne blandingen. La deigen heve under et klede i en time.
3. Ha 1 dl olivenolje i en langpanne, ha deigen i langpannen og trykk den ut som en pizzabunn. Ha over hakket hvitløk, rødløk og rosmarin og hell over resten av olivenoljen. Trykk alt dette ned i deigen og la den heve i 30 minutter.
4. Dryss over litt havsalt og reven parmesanost.
5. Stek brødet ved 200 °C i ca. 30 minutter. Bryt brødet og server det lunt.
Lakseruller
Dette trenger du:
1 pakke snøfrisk naturell
2 ss frisk dill
|
![]() LAKSERULLER: Lomper med snøfrisk, dill og laks er fantastisk godt! |
200 gram røkelaks
4 store lefser
Slik gjør du:
1. Bland Snøfriskost med finklippet dill. Smør dette på lefsene. Legg på tynne skiver av røkelaks og rull sammen.
2. Skjær 4 cm brede biter på skrå og legg dem på et serveringsfat.
LES OGSÅ: Hva skal du ha til middag denne uka? - Sjekk ut denne ukemenyen