(StudentTorget.no):

Er du lei av all restematen du ender opp med når du lager middag siden du ikke har noen å dele den med? Her kommer en rekke oppskrifter på enkle og smakfulle retter til deg som er singel eller bor alene. 

 

Mandag

 

Kyllingsalat

Dette trenger du:

150 – 200 gram strimlet kylling

2 ss soyadressing

1 pose blandet salat

1 stk vårløk

¼ paprika

1 ss valnøtter

2 ss friske urter

 

 


KYLLINGSALAT: Enkel og sunn mat på en mandag. Foto: Matprat.no 

Soyadressing: 

2 ss søt soyaolje

1 ss sesamolje

2 ss rapsolje

 

Slik gjør du:

1. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål. 

2. Stek kyllingen i strimler og bland den med halve dressingen. 

3. Legg salaten på tallerkenen med resten av ingrediensene.

4. Fordel kyllingbitene på salaten.

5. Sprinkle resten av dressingen over.

6. Dryss hakkede nøtter på toppen. 

 

Tirsdag

 

Hjemmelaget lakseburger

 

Dette trenger du:

1 laksefilet

 


LAKSEBURGER: Hakk laksefilet i små biter, tilsett krydder og gressløk, vips så har du en lakseburger. Foto: Mari Gisvold

 

 

Gressløk


Salt

Pepper

To brødskiver

4 ss Philadelphiaost

2 ss rømme

En halv tomat

Avokado

 

Slik gjør du:

1. Hakk opp laksefileten og bland den sammen med salt, pepper og opphakket gressløk.

2. Form den opphakkede laksen til en stor, flat, fiskeburger og stek den til den er gylden på begge sider.

3. Bland sammen Philadelphia, rømme og gressløk til dressing. 

4. Sett så sammen burgeren med en brødskive over og en under. Del opp tomat og avokado til å ha i burgeren. 

 

Onsdag

 

Minuttbiff av svin med hvitløksgrønnsaker 

 

Dette trenger du:

150 – 200 gram svinefilet

 


BIFF: Minuttbiff av svin går raskt å lage for en sulten student. Foto: Matprat.no

 

 

 

 

 

1 ss maisolje

½ gulrot

50 gram aspargesbønner

1 vårløk

2 hvitløksbåter

½ ss smør

½ ts salt

¼ ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Del svinefileten slik at du får to tynne biffer og bank de forsiktig ut med håndbaken, 

2. Brun biffene raskt og stek de på sterk varme i to til tre minutter på hver side. 


3. Etterstek på lavere temperatur i tre til fire minutter. 

4. Smelt smør i en kjele og legg oppi grønnsaker og hvitløk. 

5. Tilsett en spiseskje vann og smørdamp grønnsakene til de er knapt møre. 

 

Torsdag

 

Kyllingfilet med sitron og paprika

 

Dette trenger du:

1 kyllingfilet

½ sitron

 


KYLLINGFILET: Kyllingfilet med sitron og paprika smaker veldig godt.  Foto: Matprat.no

 

 

½ ss solsikkeolje

½ stk paprika

½ ss tørket oregano

½ ts salt

½ ts pepper

 

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen på 180 grader.

2. Del sitronen i to og press juicen i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, salt og kvernet pepper. 

3. Legg kyllingfileten i formen, vend den i paprikablandingen og fordel blandingen godt utover fileten. 

4. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. 

 

Fredag

 

Tortillapizza med skinke, mozzarella og pesto

 

Dette trenger du:

 


TORTILLAPIZZA: Fredag er pizzadag. Prøv en vri hvor du bruker tortillalefse isteden for pizzadeig. Det er godt og det går kjapt. Foto: Matprat.no

 

 

2 hvetetortilla


½ boks pesto

6 skiver spekeskinke

½ mozzarella

75 gram ruccola

1 ss pinjekjerner

 

Slik gjør du: 

1. Sett stekeovnen på 225 grader. 

2. Legg tortillalefsene på et ovnsbrett

3. Fordel pesto, skinke og mozzarellaost utover lefsene og stek de i ti minutter.

4. Pynt med ruccola og pinjekjerner før servering. 

 

Lørdag 

 

Kyllingsommerfugl med sesamfrø og nudler

 

Dette trenger du:

1 kyllingfilet

1 ss sesamfrø

 


SESAMKYLLING: Kyllingfilet med sesamfrø og nudler med peanøttsmør er et perfekt måltid på lørdagskvelden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 ss olje til steking

½ ts salt

¼ ts pepper

50 gram nudler

1 ss grovt peanøttsmør

2 ss lys soyaolje

1 ss sesamolje

2-3 ss vann

1 stk vårløk

¼ lime

 

Slik gjør du:

1. Legg kyllingen flat på en skjærefjøl og lag et dypt snitt i den på langs. Pass på så du ikke skjærer helt gjennom. Brett så ut fileten så den blir dobbelt så stor og bruk hånden til å klemme den flat. 

2. Dryss sesamfrø på begge sider av fileten og stek den i olje på middels varme i stekepannen, cirka to til tre minutter på hver side. 


3. Krydre fileten med salt og pepper.

4.  Kok nudlene etter anvisning på pakken

5. Visp sammen peanøttsmør, soyasaus, sesamolje og vann og hell dette over de ferdige nudlene. Bland så inn finhakket vårløk. 

6. Press så limesaft over både kylling og nudler. 

 

Søndag

 

Laks i folie

 

 


LAKS I FOLIE: Kjapp og god søndagsmiddag. Foto: Godfisk.no

 

 

Dette trenger du:

80 gram laksefilet

20 gram rød paprika

20 gram gul paprika

50 gram selleristang

½ dl matfløte

1 ss sitronsaft

 

Slik gjør du:

1. Legg laks og grønnsaker skåret opp i biter i folie. 

2. Ha på salt og pepper og hell over matfløte og sitronsaft. 

3. Pakk folien godt sammen og grill den på sterk varme. 

 

LES OGSÅ: En kulinarisk rundreise