(StudentTorget.no):
Er du lei av all restematen du ender opp med når du lager middag siden du ikke har noen å dele den med? Her kommer en rekke oppskrifter på enkle og smakfulle retter til deg som er singel eller bor alene.
Mandag
Kyllingsalat
Dette trenger du:
150 – 200 gram strimlet kylling
2 ss soyadressing
1 pose blandet salat
1 stk vårløk
¼ paprika
1 ss valnøtter
2 ss friske urter
|
![]() KYLLINGSALAT: Enkel og sunn mat på en mandag. Foto: Matprat.no |
Soyadressing:
2 ss søt soyaolje
1 ss sesamolje
2 ss rapsolje
Slik gjør du:
1. Visp sammen ingrediensene til dressingen i en liten skål.
2. Stek kyllingen i strimler og bland den med halve dressingen.
3. Legg salaten på tallerkenen med resten av ingrediensene.
4. Fordel kyllingbitene på salaten.
5. Sprinkle resten av dressingen over.
6. Dryss hakkede nøtter på toppen.
Tirsdag
Hjemmelaget lakseburger
Dette trenger du:
1 laksefilet
|
|
Gressløk
Salt
Pepper
To brødskiver
4 ss Philadelphiaost
2 ss rømme
En halv tomat
Avokado
Slik gjør du:
1. Hakk opp laksefileten og bland den sammen med salt, pepper og opphakket gressløk.
2. Form den opphakkede laksen til en stor, flat, fiskeburger og stek den til den er gylden på begge sider.
3. Bland sammen Philadelphia, rømme og gressløk til dressing.
4. Sett så sammen burgeren med en brødskive over og en under. Del opp tomat og avokado til å ha i burgeren.
Onsdag
Minuttbiff av svin med hvitløksgrønnsaker
Dette trenger du:
150 – 200 gram svinefilet
|
|
1 ss maisolje
½ gulrot
50 gram aspargesbønner
1 vårløk
2 hvitløksbåter
½ ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du:
1. Del svinefileten slik at du får to tynne biffer og bank de forsiktig ut med håndbaken,
2. Brun biffene raskt og stek de på sterk varme i to til tre minutter på hver side.
3. Etterstek på lavere temperatur i tre til fire minutter.
4. Smelt smør i en kjele og legg oppi grønnsaker og hvitløk.
5. Tilsett en spiseskje vann og smørdamp grønnsakene til de er knapt møre.
Torsdag
Kyllingfilet med sitron og paprika
Dette trenger du:
1 kyllingfilet
½ sitron
|
|
½ ss solsikkeolje
½ stk paprika
½ ss tørket oregano
½ ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen på 180 grader.
2. Del sitronen i to og press juicen i en ildfast form. Tilsett olje, hakket paprika, oregano, salt og kvernet pepper.
3. Legg kyllingfileten i formen, vend den i paprikablandingen og fordel blandingen godt utover fileten.
4. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
Fredag
Tortillapizza med skinke, mozzarella og pesto
Dette trenger du:
|
|
2 hvetetortilla
½ boks pesto
6 skiver spekeskinke
½ mozzarella
75 gram ruccola
1 ss pinjekjerner
Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 225 grader.
2. Legg tortillalefsene på et ovnsbrett
3. Fordel pesto, skinke og mozzarellaost utover lefsene og stek de i ti minutter.
4. Pynt med ruccola og pinjekjerner før servering.
Lørdag
Kyllingsommerfugl med sesamfrø og nudler
Dette trenger du:
1 kyllingfilet
1 ss sesamfrø
|
|
1 ss olje til steking
½ ts salt
¼ ts pepper
50 gram nudler
1 ss grovt peanøttsmør
2 ss lys soyaolje
1 ss sesamolje
2-3 ss vann
1 stk vårløk
¼ lime
Slik gjør du:
1. Legg kyllingen flat på en skjærefjøl og lag et dypt snitt i den på langs. Pass på så du ikke skjærer helt gjennom. Brett så ut fileten så den blir dobbelt så stor og bruk hånden til å klemme den flat.
2. Dryss sesamfrø på begge sider av fileten og stek den i olje på middels varme i stekepannen, cirka to til tre minutter på hver side.
3. Krydre fileten med salt og pepper.
4. Kok nudlene etter anvisning på pakken
5. Visp sammen peanøttsmør, soyasaus, sesamolje og vann og hell dette over de ferdige nudlene. Bland så inn finhakket vårløk.
6. Press så limesaft over både kylling og nudler.
Søndag
Laks i folie
|
|
Dette trenger du:
80 gram laksefilet
20 gram rød paprika
20 gram gul paprika
50 gram selleristang
½ dl matfløte
1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
1. Legg laks og grønnsaker skåret opp i biter i folie.
2. Ha på salt og pepper og hell over matfløte og sitronsaft.
3. Pakk folien godt sammen og grill den på sterk varme.