(StudentTorget.no): 

Ludvig Bruneau Rossow er en 24 år gammel designer. Etter eksamen på Westerdals i 2010, begynte han hos designbyrået Uniform, før han ett år senere fikk internship hos Sagmeister Inc i New York. En imponerende portefølje av både kommersielle og egne arbeid gjør han til en av de mest omtalte yngre norske designerne. Denne porteføljen har også sørget for en rekke designpriser.
 
 
– Hva jobber du med akkurat nå?
 
– Jeg er ansatt hos designbyrået Bleed, hvor jeg den siste tiden har jobbet med utviklingen av Riksteatrets nye identitet. Jeg jobber også med et nyoppstartet parfymemerke og to kulturidentiteter. På fritiden driver jeg min egen freelance-praksis kalt Bureau Bruneau.
 
Ludvig Bruneau Rossow (24)

Fra: Oslo

Jobb: Bleed i Oslo, og freelance gjennom sitt eget Bureau Bruneau.

Utdanning: Grafisk designer, fra Westerdals School of Communication.

Erfaring: Ett år for Uniform, internship hos Sagmeister Inc. i New York.

Favorittdings: Hjernen. Datamaskinen. Tacoholderen.

– Hva kjennetegner din stil?

– Jeg har alltid prøvd å utforske forskjellige stiler, og ikke å rendyrke en spesifikk stil. Jeg er svært fascinert av typografi og liker å utvikle mine egne fonter. Noe som hjelper meg i mitt arbeid er å jobbe med visuelle konsepter som verktøy. For meg er et konsept ideen om én felles grunntanke for alle elementer, noe som derfor blir avgjørende for hvert enkelt prosjektets stil.
 
 
– Hvilket arbeid er du mest fornøyd med?
 
– Identiteten til filmselskapet Lavafilm. Prosjektet ble gjort i samarbeid med Henrik Wold Kraglund. Når vi utviklet identiteten ønsket vi å utforske møtet mellom det klassiske og moderne, og ville utvikle en identitet der de visuelle elementene var like bærende i motsetning til standarden, hvor logoen skiller seg ut som det viktigste elementet. Konseptet var inspirert av naturkatastrofer som for eksempel vulkanutbrudd og jordskjelv. Under et jordskjelv vil faste objekter flytte seg til tilfeldige posisjoner, noe vi brukte som utgangspunkt for utviklingen av vår løsning.
 

 

PLM: Forslag til identitet gjort for klubbkonseptet Peolpe Love Music. Gjort i samarbeid med Henrik Wold Kraglund.
 
 
 
– Hva er det største du har opplevd?
 
– Utenom min studietid på Westerdals, som på mange måter startet det hele, er det viktigste for meg, rent karrieremessig, internshipet jeg gjorde hos Sagmeister inc. i New York. I kontrast til andre internships jeg har hørt om, fikk jeg jobbe med firmaets kunder og utvikle alt fra kampanjer til bøker. Jeg møtte også mennesker jeg har hatt stor glede av å kjenne i ettertid, og jeg fikk oppfatninger av design som jeg ikke hadde fra før.  
 
 
– Når jobber du best?
 
– Jeg jobber best når jeg er glad, og når jeg er i litt under gjennomsnittlig god form. Mine mest vellykkede ideer har som regel kommet når jeg gjør kjedelige repetitive ting, som å gå til eller fra jobben, eller når jeg ikke får sove. For mye mat gjør meg lat. Det er produktivt å sulte litt.
 
 
– Er det noe bestemt i norsk kultur som inspirerer deg?
 
– Ikke generelt, men har jeg bruk for det, er norsk kultur fantastisk. Her finnes mange særegne grafiske uttrykk man ikke finner andre steder. Jeg er veldig fan av den håndlagde primitive stilen du for eksempel finner på en primstav, og det sterke grafiske uttrykket i en skigard. Når jeg sammen med Torgeir Hjetland utviklet identiteten til Michelin-restauranten Maaemo, tok vi utgangspunkt i norsk natur og arkitektur. Løsningen vår ble en tolkning av naturen gjengitt i linjer, former, rytmer og lys. Identitetens elementer skulle være funksjonelle, strippet for unødvendig pynt.
 

 

MAAEMO: Identitet utviklet for Michelin-restauranten Maaemo. Gjort i samarbeid med Torgeir Hjetland på Uniform.
 
 
 
– Hva er viktigst for deg?
 
– Å ta sjanser. Prøve å bruke lengre tid på å tenke enn å knipe skrift. Gjøre ting som utvikler meg, samtidig som jeg løser kundens behov. Ha det morsomt. Nye inntrykk er bra. Ikke skade dyr hvis det ikke er nødvendig, og å jobbe med kunder jeg kan assosiere meg med.
 
 
– Har du et stort prosjekt som du en gang håper å kunne gjennomføre?
 
– Ja, Eirik Melstrøm og jeg har lenge planlagt et prosjekt som etter planene skal ende i en utstilling. Tanken er å utvikle én visuell framstilling for flere av de sosiale komponentene som utgjør det moderne norske samfunn. Det skal bli et slags konglomerat av visuelle glimt av ulike sosiale strata, klasser og subkulturer. Måten de forholder seg til hverandre på skal vi løse visuelt, og det vil inkorporere alt fra såkalt lavkultur til såkalt høykultur. Intensjonen er å skape en helt ny form for grafisk blueprint av et samfunn heller enn en politisk statement. Det finnes det nok av fra før.
 

 

RIKSTEATRET: Identitet utviklet for Riksteatret. Gjort i samarbeid med Dag Solhaug Laska på Bleed.
 
 
– Hvor kommer navnet ditt fra?
 
– Navnet mitt er en kombinasjon av fransk og tysk. Jacques Bruneau, min morfar, var fransk og jobbet som illustratør for motstandsbevegelsen under andre verdenskrig. Navnet er derfor også inspirasjon til min freelance-praksis kalt Bureau Bruneau. Navnet Rossow er opprinnelig tysk og stammer seks generasjoner tilbake til 1800-tallet. Mitt fornavn er inspirert av sexsymbolet Ludvig fra storfilmen Flåklypa Grand Prix.
 
 
– Hva er det viktigste du eier?
 
– Jeg kunne klart meg uten alt jeg eier.
 
 
– Hva håper du på i 2013?
 
– Jeg håper jeg får realisert mitt personlige prosjekt, The Clock Project. Prosjektet handler om å uttrykke tid, ved hjelp av ulike visuelle konsepter og løsninger. Målet i første omgang er å utvikle tre forskjellige veggklokker, som skal håndlages av meg. Opplaget blir derfor begrenset til rundt 10 stk. pr. klokke, og hvis alt går som planlagt skal det kun selges én klokke pr. land. Prosjektet er basert på personlig utvikling uten mål om fortjeneste. Derfor vil produksjonskostnader og frakt avgjøre klokkenes pris.
 

 


TRAIN: Typografi-eksperiment lagd ved hjelp av et gammelt togsett funnet på loftet til min bestemor.
 
Dette portrettet ble først publisert i Campus #1 2013
 

LES OGSÅ: Jeans med bare hendene