Når man skal prøve seg på arbeidsmarkedet som nyutdannet med en fersk grad i hånden, er det alltid en stor fordel å kunne vise til relevant arbeidserfaring fra studietiden.
Derfor er det også stor rift om de utlyste sommerjobbene som er mest relevante for studenter.
Karriererådgiver Bjørn K. Svendsen hos Karriereservice ved Handelshøyskolen BI i Oslo forteller at det kan være få slike sommerjobber som utlyses, siden dette er en stille tid for mange bedrifter.
– Det er greit å være oppmerksom på at det er nok mulige arbeidsgivere som gjerne ønsker en eller flere studenter som ansatt, men har det veldig stille om sommeren. Sånn at bedriftens mulighet til å gi deg oppgaver og oppfølging, kan ofte være veldig redusert i løpet av sommeren.
– En annen mulighet om man har funnet en interessant arbeidsgiver, er å se på om den kan brukes til prosjekter eller annen deltidsjobb, sier han til BIs studentavis Inside.
Svendsen mener studenter trenger ikke å være så kresne på relevant jobb. Han oppfordrer også til å søke på jobber som ikke nødvendigvis er direkte relevant til studiene, siden andre sommerjobber uansett gir merverdi i karriere- og CV-sammenheng.
Hvis man skal søke om sommerjobber der det ikke er utlyst en ledig stilling, anbefaler karriererådgiveren å sende ut åpne søknader eller å ta direkte kontakt med arbeidsgiver. Det er derimot viktig å unngå for generelle søknader.
– Vi tror lite på det vi kaller for teppebombing, der du sender en søknad til 100 arbeidsgivere og sier «Hei, jeg er BI-student og på jakt etter sommerjobb».
– Direkte jobbsøking fungerer best hvis den du søker til får en opplevelse av at du har brukt tid på å kun ta kontakt med akkurat den bedriften. Så gjør litt research og finne litt ut om de først, i tillegg til å finne ut hvem som er den rette personen å ta kontakt med, sier Svendsen til Inside.
Ledige sommerjobber finner du her.
Internships i Norge finner du her.

Foto: Thinkstock
Ikke vær for kresen i jakten på sommerjobb
Har du planer om å skaffe deg studierelevant sommerjobb? Da kan det lønne seg å "tenke utenfor boksen", i følge karriererådgiver.

Studentkokeboka I Studentkokeboka finner du mer enn 500 oppskrifter og mer enn 100 ukesmenyer for studenter. Inspirasjon, matglede og alt du trenger for å bli en ekte hybelchéf. Gå til Studentkokeboka
Hvordan utforme en god cv

Lykkes med jobbintervjuet
