Hvordan kom du fram til at det var til England du ville dra?

Jeg har alltid hatt lyst til å studere i utlandet og England har alltid vært første prioritet. Sjansen for å få jobb øker dersom man har en internasjonal/engelsk grad.

Jeg ble anbefalt til å studere ved Coventry University av søsteren min, da hun selv har studert og bodd i England siden 2001 og kjenner ganske godt til de ulike universitetene.

Det er et ganske velstrukturert og innbydende universitet. Det er en av de 30 beste universitetene i England og ble kåret til «Modern university of the year» i 2014.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Jenisha Raja

Alder: 22 år

Utdanning: Biomedisinsk ingeniørstudie

Studiested: Coventry University, i England

 

Hva er den største forskjellen på å studere der og i Norge?

Studentmiljøet i Norge er ganske bra, men jeg valgte å studere i England, siden man har en stor variasjon av studentforeninger å velge mellom.

Man møter og integrerer seg med mennesker fra hele verden, som gjør England til et multikulturelt samfunn.

Utelivet som de fleste studentene ser frem til, er det beste man kan oppleve i England. Man kan se frem til utrolig billige og spennende netter rundt hele året.

Coventry University (som de fleste andre universiteter her), tilbyr også gratis tilgang til lege og et senter for religiøs praksis.

 

 

Hvordan er en vanlig studiedag i England?

Det er ganske rolig og fredelig, men kan også være veldig oppsiktsvekkende og spennende. Det er nesten som å leve i en drøm. Du vil alltid ha noe å gjøre så du vil aldri kjede deg.

En vanlig dag er fylt med interresante undervisninger, morsomme venner, uventede opplevelser og en veldig fornøyd mage - fordi det beste du vil garantert oppleve i England er en stor variasjon av smakfull og fargerik mat fra ulike kulturer.

Min favoritt restaurant er Nando’s, som er en portugisisk restaurant, nam.


 

Hvordan er studentmiljøet der?

Vi har ulike studentforeninger som du kan bli medlem av eller jobbe for, slik at man kan få referanser på CV-en din.

Studentforeningene gir deg en god mulighet til å få deg nye venner.

Eksempelvis, så har vi en skandinavisk forening hvor studenter fra Norge, Sverige, Danmark og Finland samles og deler sine opplevelser. Dette gir muligheten til å føle seg som hjemme, selv om man er borte. Det er mulig å representere foreningen du er medlem av og faget du studerer, hvilket du også kan få et sertifikat for.

Nettene her er ganske interessante, livlige og eventyrlige. Det er lett å komme seg hjem etter at du har vært ute og festet, siden transportsystemet er ganske effektivt og studentboligene er kun tre til maks ti minutter til fots unna utestedene.

De fleste klesbutikker, kino, kaffeer, aktivitetssteder som bowling, biljard frisører og flere andre steder tilbyr studentrabatter, som gjør livsstilen enda billigere for studentene.

 

 

Hvordan var søknadsprosessen?

Jeg sendte inn vitnemålet mitt til UCAS, som tilsvarer Samordna Opptak i Norge.

UCAS konverterte de norske karakterene mine til engelske, hvor en A er en sekser og F tilsvarer en ener.

Utifra de tilsvarende karakterene, kan man søke på de ulike programmene i de forskjellige universitetene som du er interresert i.

Det er viktig å sjekke om Lånekassen støtter faget og universitetet du søker plass hos, fordi de støtter kun bachelor og mastergrad i utlandet.

Man må være tidlig ute med å søke hos UCAS. Man kan starte å søke allerede den 15 januar, men fristen er 30 juni for de fleste programmene.

Du får svar snarest mulig, og om du ikke kommer deg inn på det programmet du vil komme deg inn på, så kan du fortsatt ha muligheten til å komme deg inn på det programmet du vil gjennom «clearence», hvilket er det samme som Resttorget i Norge.

De fleste norske studenter får ikke vitnemålet tilsendt før slutten av juli, men man trenger ikke å bekymre seg - Du kan sende inn «predicted grades», som er forventet karakter med referanse fra kontaktlæreren din fra din videregående skole.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Jeg personlig syns ikke at noe som helst er negativt, men det kan være litt utfordrende i og med at det sosiale systemet fungerer litt annerledes i England i forhold til Norge.

Du får mye ansvar på deg og du må kunne lære mye på veldig kort tid.

Personlig så liker jeg utfordringen, siden det hjelper med med å bli mer selvstendig. Det er den beste sjansen til å jobbe med din personlig utvikling.

 

 

Hvordan er prisnivået og leieprisene der?

Prisnivået og leieprisene er ganske lave her, i forhold til Norge, så norske studenter lever ganske godt i England. Takket være Lånekassen, i tillegg til den norske levestandarden, så er vi er virkelig heldige i forhold til de fleste andre land.

Det eneste som vi er litt mindre heldig med, er studieavgiftene. Vi må betale like mye som internasjonale studenter, siden vi ikke er medlem av EU. Vi betaler cirka 30 000 kroner mer per år, i forhold til andre eurpeiske studenter.

Vi har derimot ganske moderne studentboliger, med utrolig fin utsikt til Coventry. En studentbolig som ligger rett ved siden av universitetet, vil koste deg rundt 120 pund i uka, hvilket tilsvarer rundt 1200 norske kroner. De fleste studentboliger tilbyr også gratis tilgang til treningssenter og gratis frokost.


 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Jeg studerer Biomedical Sciences (BSC Hons).

Jeg trives veldig godt i og med at jeg får veldig mye gratis hjelp, til og med etter skoletid.

Jeg kan sende e-post til lektorene mine om jeg strever litt med noe jeg ikke forstår eller trenger hjelp med. Universitetet tilbyr også gratis hjelp for matematikk og flere andre fag etter undervisingstid.

Seminarene og gruppeundervisningene er ganske lik norske seminarer, og fakultetene har egne seminarrom.

Undervisningstider blir lagt ut på din studentside, hvilket du vil få ditt eget brukernavn og passord for.

I tillegg tilbys det også gruppeundervisninger, hvor du får muligheten til å snakke med gruppelæreren din privat og samarbeide med gruppen din. Dette vil hjelpe deg med å utvikle samarbeidskunnskapene dine, i tillegg til å studere selvstendig.

Forelesningene, powerpoints og notater blir også lagt ut på studentsiden din, som du alltid har tilgang til.

Det som jeg syns var veldig kult, var at jeg fant to norsk-britiske lærere, der hadde vi noe til felles!

Du kan også jobbe og få erfaring innenfor det kurset du har valgt. Dette kan være både betalt og ikke betalt jobb, og universitetet vil hjelpe deg med CV-en din og å finne deg en jobb.

 

 

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen, så bruker jeg litt tid på å gå til biblioteket for å gå igjennom det jeg har lært for dagen.

Så bruker jeg tid på å gå til danseklasser, siden jeg er medlem av «Hindu Society», hvor de tilbyr bollywood-dans som jeg er ganske glad i.

Etter det drar jeg på street-dancing, R&B og Hip Hop, hvor jeg har blitt kjent med nydelige mennesker fra ulike bakgrunner.

Ellers sosialiserer jeg med andre studenter, pleier å dra ut på shopping, ulike sosiale arrangementer, shisha barer (vannpipe), konserter og mer.

Man får tildelt invitasjoner til forskjellige arrangementer utenfor universitetet, og det er lett å komme seg frem til ulike steder.

I blant, så er det også gratis å komme seg inn på noen utesteder, om du er medlem av studentforeninger.


 

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Jeg vil definitivt anbefale andre a studere ved min skole. Det er en opplevelse man burde se frem til og en opplevelse som vil alltid finne et godt sted i hjertet ditt

En god tips, vil være å delta på fadderuka. Her får du en super sjanse til å bli kjent med mange spennende mennesker og du får tildelt massevis av gratis kunnskap, godteri og rabattkort til spesielle arrangementer og klesbutikker.

Sist, men ikke minst: Du vil garantert finne en flørt.

Da gjenstår det bare å pakke kofferten!