(StudentTorget.no):
Semesterstartutgaven av studentmagasinet Campus er nå ute! Ta det med deg fra et av de mange gratisstativene på høgskolene og universitetene og les det i lunsjpausen, på bussen eller hjemme i sofaen!
Som vanlig kan vi by på et bredt spekter av saker om studentliv, utdanning og karriere. Her er mer om hva du kan lese i denne utgaven:
Deathpunkeren som ble stuerein
Hovedportrettet i Campus er denne gangen med Thomas Seltzer – deatpunkeren fra Turboneger, programlederen for Trygdekontoret på NRK 1 og ikke minst; en av Norges mest reflekterte og interessante personligheter.
Her snakker han blant annet om oppveksten omgitt av «Jesus og narko» i Follo, overgangen fra turnélivet til statusen som «Erik Bye junior» i NRK, da han droppet ut av psykologistudiet på Blindern, sitt høyrevridde hjerte og sin venstrevridde hjerne, og ikke minst: hvorfor alle har godt av å vaske gamlinger i ræva.
![]() |
- En kompis av meg fra USA fortalte meg da han hørte om dette med militærtjeneste og siviltjeneste, at en del rich-kids i USA burde utsettes for å vaske gamlinger i ræva. Om dette har en tverrpolitisk appell, så kanskje vi hadde fått det til på et tidspunkt. Heldigvis er jeg jo for gammal selv. Haha, det har jo ikke tilbakevirkende kraft, sier han.
Du kan også lese et intervju om Thomas Seltzers studietid her.
«A Peacekeeping Machine»
Vi har også snakket med Norges superdiplomat, Jan Egeland, som har jobbet med å redde verden i over 40 år. De som ikke husker ham for meritter som den beryktede «Osloavtalen», fredsforhandlingene i alle verdens hjørner, eller hans arbeid med humanitær bistand i Røde Kors og FN, så vil de kanskje huske ham fra Ylvis sin stadion-rock -athem i sagen og musikkvideoen «Jan Egeland».
Han snakker åpenhjertelig om sine erfaringer fra en innholdsrik og imponerende karriere. Man får blant annet et innblikk i hvordan det er å jobbe med «de store tingene».
- Det som for meg er store ting, er å få hjelpe folk til å hjelpe seg selv. Dette er ikke stakkarslige mennesker, det er ressursrike folk, som har havna i en forferdelig situasjon. Jeg hadde ikke vært særlig fornøyd med å jobbe med å flytte på penger eller papirer, sier han.
Gjennom hans eksempler får du også et innblikk i hvordan man får foten innenfor døren i bistandsbransjen, noe han også utdyper i et eget intervju om temaet.
+Mye, mye mer!
Dette kan du også lese mer om i denne utgaven av Campus:
Et bærekraftig studentbudsjett: Luksusfellens forbrukerøkonom Silje Sandmæl hjelper deg med å balansere den stramme studentøkonomien med et fullt overkommelig budsjett
Festpanelet: Campus’ designerte festpanel guider deg gjennom studentfestenes uskrevne sosiale koder!
Kunsten å leve kollektivt: Skal du dele bolig med venner i studietiden? Her får du noen nyttige tips til hvordan dere takler overgangen fra «venner» til «venner og samboere» uten å ende opp som «uvenner»
Når nei betyr ja: Var det en A på eksamen som skapte legendene? Her er hvorfor et avslag eller nederlag kan være det beste som har hendt deg
Studieteknikken som fungerer: Selv om noen studieteknikker er mye brukt, er det ikke ensbetydende med at de fungerer. Her er hva forskningen sier om effekten av de ulike studieteknikkene – og hvilken du bør sette din lit til
Internsips – døråpneren du trenger: Hvis du virkelig vil få en pangstart på karrieren din, kan et internship veien å gå – uavhengig av hvilken bransje du sikter deg inn på
Utdanning i Danmark: Det flate landet i sør er et populært valg blant norske utenlandsstudenter – og det er ikke uten grunn. Her kan du lese alt du trenger å vite om søknadsprosessen og hvordan det er å studere i Danmark
God lesing!
Campus distribueres til høyskoler og universiteter over hele landet, samt på en rekke knutepunkter i studentbyene.